Sortlands damelag med sterk borteseier mot Mjølner

Damelaget til Sortland er i siget. Torsdag kveld slo de hjemmesterke Mjølner 3-2 på bortebane.

Sortlands fotballdamer var godt fornøyd etter den sterke borteseieren mot Mjølner i Narvik torsdag kveld.  Foto: Malin Høve

Sortland

Trener for Sortland, Marius Jørgensen, er godt fornøyd med jentenes innsats.

– Vi startet veldig bra og styrer i første omgang og går til pause med 2-0. Etter hvilen kommer Mjølner mer og mer med. De får en heldig scoring. Jentene forsvarer seg bra, men da det gjenstår fem minutt får Mjølner en billig straffe og det er plutselig 2-2, forteller Jørgensen.

Scoret hattrick

Sortlandsjentene ga seg derimot ikke og kjørte på videre. De fikk belønning noen minutter på overtid da Caminda Olsen ble spilt fri på en kontring og satte ballen i mål. Den samme Olsen scoret for øvrig hattrick i kampen og ble Sortlands store spiller.

– Det er først og fremst en lagseier, men enkeltspillere er viktige og Caminda scorer tre mål og gjør en kjempekamp, skryter Jørgensen.

Å slå Mjølner på bortebane er ikke hverdagskost for hverken Sortlands-damene, eller herrene for den saks skyld.

– Mjølner er et godt lag, og jeg kan ikke huske sist et A-lag fra Sortland vant i Narvik. Vi er alle godt fornøyd med denne seieren, sier treneren.

Spiller mindre direkte

På spørsmål om hva Sortland lykkes særlig godt med i kampen, svarer Jørgensen at det handler om samhandlingen.

– Vi spiller rundt Mjølner og ser virkelig hva som bor i dem. Det kollektive fungerer bra og jentene er flinke til å holde ballen i laget. Det er ikke så mye direktespill som det var tidligere, sier han.

Selv om mye fungerer for Sortland om dagen, mener Jørgensen at de kan bli enda bedre på spesifikke områder.

– Nøkkelen for oss blir stabiliteten og at vi klarer å gjenskape gode prestasjoner fra kamp til kamp. I tillegg må vi bli bedre til å unngå å slippe oss ned når motstanderen scorer, sier han.

– Vanskelig å slå

Neste kamp for Sortlandsdamene er mot Medkila 2 førstkommende mandag. Jørgensen har tro på tre nye poeng.

– Vi går for seier. På hjemmebane skal vi være veldig vanskelig å slå i år, uavhengig av hvilke lag Medkila og andre motstandere stiller med, slår Marius Jørgensen fast.