Dette skjer i regi av Jitse Buitink i Radio Nord-Norge:

– Det er 8 år siden jeg arrangerte SummerKickOff for første gang på Sortland, da i Samfunnshallen med 9C på Sortland Ungdomsskole, denne gangen er det Radio Nord Norge som arrangerer, sier Jitse til VOL.

I dag, fredag, spiller KJ Elsworth, Lucky and Boy og Simpel, samt flere lokale artister.

– Vi arrangerer først et rusfritt arrangement på ettermiddagen, før vi arrangerer det igjen senere på kvelden, da for et litt voksnere publikum.

Arrangementet skulle egentlig være ute på Sortland, men det trekkes inn grunnet varsel om mye vind.

Buitink opplyser at Radio Nord-Norge kommer til å arrangere flere rusfrie arrangement utover høsten. Men hvorfor brenner han sånn for nettopp disse arrangementene?

– Dette er første rusfrie arrangementet på Sortland som jeg har arrangert siden 2010. Men nå blir det flere fremover. Jeg vil gi de under 18 et tilbud og det er særlig viktig for Radio Nord Norge å ivareta ungdommens interesser, på den måten håper vi å kunne være en kanal som også har ungdommens stemmer. Idag er yngste programleder 11 år, og vi er så takknemlig for den innsatsen som ungdommen gjør både i kanalen, men også som kulturarbeider og kulturformidlere.

Han har stor tro på artistene som går på scenen fredag:

– Artistene som spiller på SummerKickOff har alle en fremtid på den lokale scenen og vi håper at vi kan bringe dem et hakk nærmere den nasjonale scenen. Det hadde vært stort for oss om vi hadde bidratt til et gjennombrudd.