Gleder seg til nye lokaler

Flytter turistkontoret - råte og slitasje i gamle lokaler

Visit Vesterålen flytter fra sine gamle kontorer til førsteetasjen i Galleriet. De gamle lokalene er nedslitte og med råteskader.

Turistkontoret på Sortland.  Foto: Jenny Dahl Bakken

Sortland

– Noe av det viktigste med nytt lokale, er at vi får universell utforming. Ellers lå de gamle lokalene ganske inneklemt til, og fasilitetene trengte en oppgradering, sier konstituert sekretariatsleder Randi Lervik i Vesterålen regionråd. Flyttingen har vært planlagt i drøyt halvannet år, og skyldes et behov for oppgraderte kontorer.

Hele rådet, med alle underordnede instanser - som Visit Vesterålen, Kultursamarbeidet i Vesterålen, Regionalt kompetansekontor (RKK) - flyttes fra de nåværende lokalene i Kjøpmannsgata og noen hundre meter, til Galleriet i Rådhusgata - bygget der blant annet Stamina holder til i dag.

Kontorene vil være i tredjeetasje, unntatt for Visit Vesterålen, som skal være i første etasje. Dette mener rådet gjør turistinformasjonen mest mulig tilgjengelig.

Råteskader og slitasje

Sortlandsordfører Tove Mette Bjørkmo sitter i rådet, og hun mener det ikke er tvil om at det gamle lokalet ikke var egnet.

– En del av det vi hadde der, må rett og slett kastes, det var råttent. Jeg gleder meg på vegne av de ansatte over denne flyttingen, sier hun.

Da VOLs journalist tar turen til dagens Visit Vesterålen-lokaler, ser forkontoret, som turistene ser, omtrent ut som normalt. Men bakover er nesten alt tømt.

– Vi har vært her i alle år, og lokalet begynner å bli litt gammelt og utdatert, med en del fuktskader, sier Benedikte Andreassen, mangeårig medarbeider i Visit Vesterålen. VOLs journalist kan selv se fuktskader på veggen på et av rommene.

Nå flytter de i topp moderne lokaler i Galleriet. Selve forkontoret, som turistene møter, er det siste som flyttes, men alt flyttes innen 30. juni.

– Vi kommer til å markere inngangspartiet og også bruke gangen, samt skilting på utsida av bygget og på gata, for å gjøre det nye turistkontoret enkelt å finne, sier rieselivssjef Astrid Berthinussen.

Vil vise fram historien

Etter regionrådmøtet ble medlemmene i rådet tatt med på rundtur i de nye lokalene til Vesterålen regionråd.

De er i andreetasjen i Galleriet-bygget, og til tross for at rådet alt har flyttet inn, er det ikke helt ferdigstilt. Det vil trolig skje i løpet av noen dager.

Lervik, som for øvrig hadde sitt siste ordinære møte med rådet mandag, håper de også kan få vist fram historien i de nye lokalene.

– Vi har over 80 års historie. Tanken er å kunne "stille ut" noe av dette, ved å for eksempel henge protokoller eller lignende på veggene, sa hun på rundturen.