Nissan solgte flest biler i Vesterålen i juni måned også. Dette etter at de har ligget i topp tre store deler av året. Også i februar og mars gikk Nissan til topps i regionen.

Totalt ble det solgt 10 Nissan av de 53 nybilene som ble solgt i Vesterålen i juni.

På andreplass finner vi Volkswagen og på tredje Toyota.

Ikke overraskende var det Nissan Leaf (2) og Nissan Qashqai (4) som sto for de mest solgte.

Hos Toyota var det Rav4 som solgte mest med fem.

Nina kjøpte syv biler Biltrend på Sortland fikk en kjempegod salgsmåned i mai som følge av at Andenes Bilutleie kjøpte syv nye biler.

Suksess

Markedssjef Terje Gudbrandsen i Vesterålen bil, ser selvsagt fornøyd med å selge mest bil i regionen.

– Vi er selvsagt fornøyd med det. 2018 har vært et veldig bra år for oss. Mye skyldes jo at vi har fått en ny utgave av Nissan Leaf. Så har vi jo i tillegg mange flotte medarbeidere som står på.

Den nye Nissan Leaf, har vært en ubetinget suksess:– Tidligere var rene elbilder et byfenomen, men vi ser at nå har dette også spredd seg til distriktene.

Tusenvis av nordmenn venter på denne bilen 20.000 potensielle kunder tegnet seg på interessentlisten til Kona Electric. 72 timer etter den norske prisen ble klar i begynnelsen av juni, hadde over 3000 bestillinger tikket inn.

Hurtigladere

Inntredenen av flere hurtigladere, kan også gjøre utbredelsen større:

– For de aller fleste holder det med hjemmelading, men vi ser jo nå at det kommer hurtigladere flere steder. Det er nå to i Sortland, det fins én på Andenes, det kommer på Stokmarknes og i Bø. Så dette er en utvikling som skjer raskt, sier Gudbrandsen.

En Nissan Leaf har en oppgitt rekkevidde på 378 kilometer, men dette påvirkes av flere forhold - deriblant temperatur og kjørestil.