– Det er kjempegøy på leir! Man blir kjent med så mange nye mennesker og får oppleve ting man ikke gjør ellers. Sier Anna Ree (15) fra Ræka 4H i Sortland.

Hun er på leir sammen med 9 andre deltakere fra samme område.

Leir er livet

For mange 4H-ere er det å reise på leir utvilsomt høydepunktet, og landsleir er noe helt spesielt. I år er mer enn 1000 ungdommer og voksne samla på Øksnevad videregående skole i Klepp kommune i Rogaland, fra 21.- 28. juli. Leirdeltakarene kommer fra absolutt hele landet, fra Finnmark i nord til Agder-fylkene i sør.

– Det er utrolig sosialt. Jeg har vært med på leir mange ganger før og synes det er like hyggelig å bli kjent med nye folk som det er å treffe igjen dem jeg kjenner fra før. Det er alltid så god stemning når så mange 4H’ere samles på ett sted, sier Astrid Helene Lidal (22) fra Sydvesten 4H i Tjeldsund.

Hele fylket i sving

Det er 4H Rogaland, med sine 37 klubber, som er arrangør for årets landsleir. Landsleiren arrangeres annen hvert år, og den går på rundgang mellom fylkene.

– Vi har hatt folk fra alle kriker og kroker av Rogaland i sving for å lage leir, og vi er svært stolte av leiren vår og alle kjekke ungdommene som har vært her denne uka, sier leirsjef Asle Østbø.