Fuglekvitter, jazz og gjester

Det ble klassisk jamming, klassikere, Charlie "Bird" Parker og kvitring av en annen dimensjon under etterjobb-jazz onsdag.

Konsert: «Bird» med Ole Petter Bergland og Stubøprisvinner Oddmund Finnseth i kreativt samspill om fugler.

Sortland

Ekspedisjonen Blåbrygga var åstedet for denne noe overraskende symbiosen av fortellinger om fugler som grågåsa, sædgåsa, impro-jazz og klassikere fra Charlie "Bird" Parker.

For når en hel sal sitter og kvitrer, regelrett kvitrer og spjåker, sammen med artistene - blir mange kanskje satt ut. Ei så i jazzens verden. Her er alt lov. Også det å blande grågås legender som Charlie Parker.

95 år siden

Konserten «Bird» med Ole Petter Bergland og Stubøprisvinner Oddmund Finnseth i kreativt samspill om fugler vakte latter, applaus og nyting fra de mange fremmøtte.

Det er 95 år siden Charlie «Bird» Parker ble født. Ole Petter og Oddmund gav oss fuglelyder, fuglehistorier og komposisjoner av «Bird» i skjønn forening.

Låter som «Ornithology» og «Yardbird suite» blir aldri det samme etter dette. Charles Christopher Parker jr., bedre kjent som Charlie «Bird» Parker, var en jazzsaksofonist og komponist. Ved siden av Dizzy Gillespie og Thelonious Monk er han en av bebopens viktigste musikere, både som interpret og som skaper av stilen.

Gjester

Med seg på konserten hadde Bergland og Finnseth også gjester som akkomagnerte underveis. Deriblant fant vi for eksempel Norske talenter-aktuelle Eilif Hallingstad Finnseth og andre.

I videovinduet ser du et kort utdrag fra konserten.