Tilbake etter fjorårssesong med mye skader:

– Gleder meg til å gå i Holmenkollen

Julie Karlsen fikk fjorårets sesong ødelagt av skader og sykdom. Nå er hun på vei tilbake. – Om jeg bare klarer å holde meg frisk og skadefri, kan sesongen bli bra, sier hun.

Julie Karlsen er tilbake etter et tøft fjorår, og gleder seg til å gå Norgescup i Holmenkollen i midten av februar.   Foto: Arkivfoto

Pluss

For to uker siden gikk junior-NM av stabelen på Beitostølen, der både Julie Karlsen og lillebror John-Ivar Karlsen var i aksjon, i tillegg til flere andre skiløpere fra Hadsel og Sortland.

På Beitostølen gikk Julie Karlsen i klassen kvinner 19/20 og fikk en 29. plass som beste plassering. Det er en knallsterk prestasjon, særlig sett i forhold til hvordan fjorårets sesong ble for hennes del.


John Ivar Karlsen i Norges Cup junior langrenn:

– Har gått over all forventning

John Ivar Karlsen fra Melbu er strålende fornøyd, etter å ha gått et veldig godt skirenn på Beitostølen. Med 30. plass har han nå sikret seg poeng i norgescupen.

 

– Det begynte i september i 2016 da jeg falt på junior-NM-mønstringa og brakk kragebeinet og tommelen. Det endte meg at jeg måtte operere, og det var mange måneder med opptrening og alternativ trening etter det, sier Karlsen.

Havnet i gips

I begynnelsen av sommeren 2017 brakk hun håndleddet og endte med å gå med gips.

– Dermed ble det utpå seinsommeren før jeg kunne begynne å gå på rulleski igjen. Og så har jeg vært mye sjuk også, så forrige sesong var absolutt en tung sesong, sier hun.

Da Karlsen endelig ble skadefri fikk hun svineinfluensa, og var satt ut i mange uker på grunn av sykdommen.

– Du har kommet tilbake ganske raskt etter å ha slitt med så mye skader?

– Ja, når jeg vet hvordan jeg har hatt det og hvor tøft det var ei stund i fjor høst, er jeg veldig fornøyd med hvor jeg er nå, sier Karlsen og tilføyer:

– Det er fortsatt en lang sesong igjen. Så hvis jeg klarer å holde meg skadefri og frisk tror jeg det kan bli ganske bra, sier hun.

Norgescup i Holmenkollen

– Det jeg trenger nå er å få gått skirenn igjen, jeg fikk så å si ikke gått noen i fjor, så det er artig å gå igjen nå, sier hun.

Det neste store rennet hun skal ut i er Norgescup i Holmenkollen, som går helga 15. – 17. februar.

– Det blir om cirka en måned. Det neste store etter Norgescupen er NM som går av stabelen to uker etter Holmenkollen, sier Karlsen.


August tok over ledelsen i Vesterålen Summer Games

Vinnerne av Melbuløpet leder nå begge Vesterålen Summer Games sammenlagt.

 

Hun er i gang med oppkjøringen og har lagt en plan sammen med treneren for tida framover.

– Det går på å ha gått noen skirenn og holde treningsmengden oppe selv om det er mye konkurranser. Så er det om å gjøre å slippe opp litt fram mot slutten, like før det er konkurranse, sier hun.

– Har du satt deg mål for sesongen?

– Nei, i og med at sesongen i fjor var helt ødelagt har jeg ikke noen spesielle mål. Jeg har som mål å holde meg frisk og få trent og gå skirenn, ler hun og tilføyer at hun har ikke noen forventninger ettersom fjoråret ble som det ble.

– Nå er det bare å begynne å gå skirenn og finne godfølelsen igjen. Så får det heller bare bli som det blir, sier hun.

– Har du en favorittdistanse?

– Det er litt vanskelig å si. Jeg liker sprint, men fem kilometer skøyting tror jeg nok er det som jeg er best på, så det må nok bli min favorittdistanse, tenker jeg, sier hun.

Trener variert

Alle de tre Karlsen-søsknene, John-Ivar, Julie og Marte, bor og trener i Meråker.

– Jeg trives veldig godt her, det er bra treningsmiljø og gode forhold, sier hun,

– Hvordan ser ei vanlig treningsuke ut for din del?

– Den kan variere på alt fra 8 til 20 timer, men gjennomsnittsuka ligger vel på rundt 14 timer. Da er det både korte turer med hurtighet og to til tre intervalløkter og en langtur på 2,5 - 3 timer, sier hun.

– I tillegg er det å trene styrke og spenst og litt løping i tillegg til all skigåinga, så det er mye forskjellig. Styrke er det jeg jobber mest med nå, det er der jeg føler  jeg har mye å hente, sier hun.

– Gleder meg

– Hvordan er det å gå renn i Holmenkollen?

– Jeg har vært der noen ganger før og gått, og det er veldig artig å gå der. Det er fine løyper og stort å gå der, så det er noe jeg gleder meg til, sier hun.

Storesøster Marte Karlsen går i seniorklassen, så de to går ikke samme skirenn. Marte skulle egentlig delta på NM forrige helg, men måtte stå over på grunn av forkjølelse.

– Jeg er senior til neste år, det blir hardt og mye tøffere konkurranse. Jeg er glad for at jeg hadde en sesong til som junior før jeg går rett inn i seniorklassen, slik at jeg kan gå meg litt opp igjen, sier hun.