La det være helt klart: Politikerne i Andøy er positive til Vesteraalens planer om et anlegg for levende fisk i havna på Andenes.

– Vi planlegger et anlegg der det kan være 1.000 tonn fisk – 200 tonn i hver av de tankene, sa Geir Wilhelm Wold til formannskapet mandag.

– Det er ingen problemer med å skaffe fisk dersom vi kan gi fiskerne god pris, og vårt mål er at fiskerne som leverer på Andenes skal få best betalt, sa Wold.

Rådmann Kirsten Lehne Pedersen mente at kommunen må si nei til søknaden fra selskapet om arealer og at det må lages en helhetlig plan for havneområdet.

Wold var imidlertid klar på at selskapet vil komme i gang så raskt som mulig.

Forslag fra Solsvik

– Vi må klare å kombinere det positive med det formelle, sa Solsvik og la frem et alternativt forslag til rådmannens innstilling.

– Andøy kommune vil legge til rette for at selskapet får nødvendig areal til kunne gjennomføre sine planer, heter det i forslagets punkt to.

Solsvik forslag inneholder ellers samme holdning som rådmannen, nemlig at det må lages en samlet plan for forsvarlig og god bruk av arealene i Andenes havn, og man derfor nå ikke kan imøtekomme søknaden om erverv av tomt.

Gir garanti

Andøylistas John Helmersen ville imidlertid gå ett skritt lengre enn Solsvik. Han la derfor frem et ekstra punkt til vedtaket om at man skal finne en løsning til når Vesteraalens er klar.

– Andøy kommune vil imidlertid være i dialog med søker og Kystverket med sikte på å finne en løsning for oppstart innen det tidpunktet som søker må ha en avgjørelse fra kommunen, heter det i Helmersens forslag. Ordførerens forslag med det ekstra punktet til Helmersen ble enstemmig vedtatt.