Sigrid og Leif i Harstad jubler over barnebarnets OL-gull

– Dette er så stort at man har problemer med å forstå det.

GLEDE: De var glade, men stemningen var behersket i Skjærvegen på Trondenes da Leif og Sigrid Lorentzen så barnebarnet Håvard Holmefjord Lorentzen juble for OL-gull på 500 meter. – Vi er for gamle for feiring, sier Leif. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø 

Pluss

Det utbryter Leif Lorentzen, mens øynene fortsatt følger jubelscenene på tv-skjermen. I et hus ved Skjærveien på Trondenes var det glede over barnebarnet Håvard Holmefjord Lorentzen. Han har nettopp sikret Norges første OL-gull på 500 meter siden Finn Helgesen gjorde det samme tilbake i 1948. Holmefjord Lorentzen sørget også for å sette ny olympisk rekord på distansen med tida 34.41. Det ga OL-gull med ett fattig hundredel ned til sølvvinneren.