Nye Vesterålen Eiendom var en av tre interessenter til tomta Fazenda til slutt fikk kjøpe i Sykehusbukta på Stokmarknes. Nye Vesterålen Eiendom hadde sendt inn byggemelding på ny Kiwi-butikk på sin tomt hvor Byggern tidligere lå, og planla å kjøpe nabotomta for å bygge et bygg som etter planen kunne huse legekontoret.

Etter at Fazenda fikk den nevnte tomta, ser det ut til at Nye Vesterålen Eiendom skrinlegger sine Kiwi-planer.

–  Ingen avklaring men sannsynligvis ingen aktivitet på vår tomt med henhold til Kiwi, skriver daglig leder i Nye Vesterålen Eiendom, Eivind Pedersen i en e-post til VOL.

Dermed blir det ikke en dagligvarekrig i Sykehusbukta, slik det ser ut nå.

Hemmelighetsfull

Hva som nå skjer med tomta til Nye Vesterålen Eiendom, vil ikke Pedersen ut med på nåværende tidspunkt.

Hvilken butikk Fazenda Utvikling starter opp på nabotomta, vites ikke. Det vi vet er at Fazenda tidligere har stått bak utviklingen av Coop Xtra på Strandskogjordet. Selskapet vil imidlertid hverken bekrefte eller avkrefte at det er dette selskapet som skal inn på Søndre.

– Det kommer til å bli en butikk folk vil være veldig glade for å få. Vi tror det vil oppfattes som et vesentlig løft på dagligvarehandelen i området, sier Otto K. Blix Hulbak, som er partner Fazenda Utvikling AS.

Se deler av søknaden fra Fazenda til Hadsel kommune

Fire uker

I løpet av fire uker vil Fazenda presentere et reguleringsforslag til Hadsel kommune. Samtidig skal det gjennomføres en trafikkanalyse.

– Vi regner med å utarbeide rammesøknad slik at den kan foreligge umiddelbart etter at reguleringen er stadfestet. Hvis kommunen har kapasitet på saksbehandlersiden, kan vi være klare til byggestart til sommeren, sier Blix Hulbak.

Målet er at entreprenøren skal ha gjort grovarbeidet før vinteren, så man kan få ferdig de innvendige arbeidene i løpet av vinteren.