– Viktig å ha lokal banksjef for det er vi som har lokalkunnskapen. Det er vi som har beslutningsgrunnlaget og det er vi som tar beslutningene. Det er viktig og det skal vi fortsette med. Det gjelder helt ned på alle rådgivere på lokalkontorene også. De sitter på kunnskapen på det lokale plan og er en god kontakt ut mot kundene, sier Bernt Ola Nilsen på en pressekonferanse torsdag morgen.

– Hva vil kundene merket til banksjefskiftet?

– Kundene vil nok ikke merke så mye. Vi skal fortsatt være en bank som vises i regionen Vesterålen. Vi skal fortsatt ha nummer én posisjon i Vesterålen.

På spørsmål til Konserndirektør Lasse Harupsen i Sparebanken om hvorfor han ansatte Bernt Ola, svarer han:

– Vi hadde mange søkere på stillinga. Bernt Ola en bred bakgrunn. Jobbet i finansbransjen i tolv år. Vi ønsker en banksjef for både bedrifts- og personkunder. I Bernt Ola har vi det.

Satses

Nilsen sier det satses tungt i Vesterålen.

– Vi satser tungt i Vesterålen både på personmarked og bedriftssiden. Det er et stort finanssenter i Vesterålen. Av 16 finanssenter er Vesterålen det nest største. Derfor er lokal tilstedeværelse viktig.

Nilsen sier også at Vesterålen er en fin region å jobbe i.

– Vi så det på talen til Jonni Solsvik i Fylkestinget. Selv om Andøya har mistet mye, er pågangasmotet der. Skjer det noe, bretter en opp ermene og jobber med noe annet. Slik er det i hele Vesterålen. Det gjør dette til en utrolig spennende region å jobbe i på kort og lang sikt, sier han.

Blir lokale

De siste ti åra har mye skjedd med banekene i Vesterålen. Lokalkontorene har blitt færre og tjenestene det samme. Nilsen og Hagerupsen er klare på at om kundene vil ha de der, så blir de værende.

– Om kundene bruker tilbudet, blir vi der. Det har skjedd mye med lokalkontorene, men vi er klare på at vi ønsker å være der kundene er, sier Nilsen.

Bernt Ola Nilsen startet i jobben 1. mars.