– Dette blir bra for turistnæringa siden båtskyss er et etterspurt tilbud her på Stokmarknes om sommeren, sier Nilsen til VOL.

Intensjonen med båtplanene er at Vesterålen Kysthotell skal samarbeide med Lødingen Skyssbåtservice for å tilby hotellgjester båtturer til ulike destinasjoner i regionen, i første rekke Trollfjorden og Akvakultursenteret i Blokken i Vesterålen.

– Målet er å selge ulike turer. På veien kan man for eksempel ta turen innom Nyksund for en nydelig lunsj eller man kan dra til Trollfjorden for å nyte synet av Hurtigruta som kommer innom, sier han.

Gjør om flytebrygga

Skyssbåten kommer til å ligge ved flytebrygga når den ikke går og vil derfor være tilgjengelig på hotellet i sommersesongen. Billetter selges på hotellet.

– At alt kan gjøres her på hotellet gjør det veldig praktisk og gjennomførbart for de som ønsker å benytte seg av tilbudet, forteller Nilsen.

For at båtprosjektet kan gjennomføres, må det gjøres endringer på flytebrygga, som i dag primært fungerer som gjestebrygge.

– Vi må flytte på noen av utstikkerne slik at båten kan legge trygt til havn. Det betyr at det blir noen færre gjesteplasser enn det er i dag, men samtidig er det svært sjelden at de åtte plassene vi disponerer i dag er opptatt samtidig, sier han.

LetsGoFishing

Prosjektet er også et samarbeid med Michal Reinholdtsen, fra Strønstad og Geir Sivertsen i Svolvær. Sammen driver de LetsGoFishing. De skal ivareta fisketuristene i prosjektet, gjennom to båter i Svolvær og to på Fiskebøl. Reinholdtsen og Sivertsen satser for fullt på turisme, og har allerede fått mange skulderklapp for innsatsen.

– De som bare vil fiske og har preferanser i den retning, kan bestille turer med Michal og Geir og så tar de dem med ut til gode fiskeplasser i Vesterålen og Lofoten. Det blir et unikt tilbud, sier Nilsen.

Langtidsinvestering

Ifølge Nilsen innebærer prosjektet noen kostnader, uten at han vil si eksakt hva kostnadsrammen ligger på.

– Dette medføre noen utgifter, samtidig er det en langtidsinvestering som forhåpentligvis vil gi god inntjening på sikt. Vi skal etablere et varemerke for både lokale og turister, og da må vi satse, understreker han.

Eksakt dato for når tilbudet lanseres er ikke fastsatt, men det skal være klart til sommersesongen starter for fullt.

– Vi kommer til å lansere brosjyre med båttidene om to-tre måneder, sier han, og legger til at det blir ett visst antall faste avganger fra Kysthotellet.

Ifølge Nilsen er skyssbåttilbudet slett ikke bare for turister og andre tilreisende.

– Bevares, dette er like mye myntet på lokale som ønsker å ta seg en båttur tur til enten Blokken eller Trollfjorden, sier han.

Vanlig i Lofoten

Hotellsjefen understreker at det slett ikke er uvanlig at hotell tilbyr skyssbåttilbud.

– I Lofoten er det forholdsvis vanlig og de har slike tilbud både i Svolvær, Henningsvær, Reine og Ballstad. Når det fungerer der, så mener jeg at det er potensialet for at vi kan lykkes med det her også. Tenk hvor lettvint det er for en familie, for eksempel, som bor i en av rorbuene her og bestiller seg en tur til Trollfjorden. Da er det bare å spasere ned den korte veien ned til brygga og gå ombord i båten. Enklere blir det ikke, slår Johann Nilsen fast.