Det er totalt 104 elever fra Nordland som har søkt studieplass ved Andøy videregående skole. 88 av disse har krav på plass, mens 16 ikke har krav på plass. Det betyr at de kun vil få tilbud dersom det er ledige plasser.

Det er 15 søkere med rett til plass på studiespesialisering og tre søkere uten rett til plass.

– Her må vi ha minimum 15 søkere, så det går akkurat, sier Ingebrigtsen.

Yrkesfag

Det er 12 søkere til elektrofag. 10 søkere til helse- og oppvekstfag og 10 søkere til teknikk og industriell produksjon. Her må skolen ha minimum åtte søkere per fag.

GLAD Rektor Ellen Ingebrigtsen er glad for at søkerne til Andøy videregående skole fordeler seg slik at alle tilbudene ved skolen opprettholdes. Foto: Mette-Helene Berger Amundsen

– Vi er overlykkelig over at søkertallene har fordelt seg slik at vi kommer i gang med alle tilbudene, sier Ingebrigtsen.

Spent på romteknologi

Rektoren er spent på det endelige søkertallet til romteknologi. Det er to elever fra Nordland med rett til plass som har søkt, og fire som ikke har rett til plass.

i fjor var det 136 søkere til 36 plasser i de tre klassene.

– I inneværende skoleår har vi fulle klasser og vi hadde rekordmange søkere. Det endelige søkertallet i år får vi rett før eller rett etter påske når alle fylkene i Norge har rapportert søkertallene til oss. To søkere fra Nordland er helt normalt, sier Ingebrigtsen.

Ingen søkere til miljø- og energiteknikk

Andøy videregående skole har i trer hatt forsøk med et tredje år innen miljø- og energiteknikk. Heller ikke år er det noen søkere til dette faget.

– Faget har vært vanskelig tilgjengelig på søker-siden på nett og du må nesten vite om den for å finne den. I tillegg er dette fag som er på det tredje året i utdanningen. Det betyr at elevene må flytte hit det året de er russ. Det gjør det vanskelig. Elevene får heller ingen ekstra studiekompetanse. Nordland fylkeskommune er ikke innstilt på forlenge forsøket, så det må vi finne en løsning på. Vi kommer uansett ikke i gang med dette til neste skoleår, sier Ingebrigtsen.