– Vi går over til Coop Extra, men det blir ikke i de samme lokalene som i dag. Vi skal bygge ny butikk i Sykehusbukta, sier administrerende direktør i Coop Nordland, Lars Arve Jakobsen.

1.500 kvadrat

Den nye butikken vil synes i terrenget og vil strekke seg over 1.500 kvadratmeter. Ifølge Jakobsen, blir den seende ut omtrent som Extra-butikken på Sortland.

– Det blir en mye større butikk med et større varesortiment og blir omtrent i samme dimensjonen som butikken på Sortland, sier han.

Satser på åpning neste sommer

Planen er at byggingen skal starte så raskt som mulig slik at åpningen kan finne neste sommer.

– Byggherren Fazenda er i full sving med planleggingen, og det skal også gjøres en del planlegging fra kommunens side, understreker Jakobsen.

Hva er årsaken til at dere ekspanderer?

– Fordi vi ønsker å ta et større grep om markedet i Hadsel. Coop Extra på Stokmarknes vil skape gjenkjennelse og trekke til seg mange kunder, sier han.

Betydelig investering

– Hvor mye vil prosjektet koste?

– Det er en betydelig investering som vil komme på flere titalls millioner. Eksakt hvor mye, kan jeg ikke si. Men selve forretningsbygget vil koste rundt 30 millioner kroner, der selve butikken ligger på rundt 10 millioner, sier han.

Ser etter nye muligheter

I fjor hadde Coop Nordland sitt beste år så langt. Nå sikter butikkjeden seg inn på nye markeder.

– For oss handler det om å gjøre det best mulig. Bransjen går opp og ned. Vi har tatt markedsandeler en periode nå, noe vi satser på å gjøre videre. Vi ser alltid etter nye muligheter, slår Lars Arve Jakobsen fast.

Extra, som skiftet navn fra Coop Extra i 2015, er en del av Coop Norge og ble etablert i 2006, der den første butikken åpnet i Halden. I dag finnes det rundt 340 Extra-butikker i hele landet.