– Jeg trives veldig godt på hytta og var der også i påsken i fjor. Å steike vafler til glade og fornøyde mennesker, er bare helt topp. Min egen kos kan jeg ta seinere, sier han.

Hansen skal tilbringe påska på Ørnheihytta sammen med kona Renate. Det meste ligger til rette for at de to også tar over drift og vertskap permanent, etter at Ann Karin og Ricky Davidsen flyttet til Trøndelag tidligere i år.

– Det formelle er ikke helt i boks, men det ligger an til det, sier han.

Fanget interessen

Hansen hadde en kjærlighet for hytta i Ørnheia flere år før han selv ble vert.

– Jeg har gått opp og ned fra hytta i mange år. Hytta fanget interessen min. Etter hvert ble vi kjent med Ricky og Ann Karin Davidsen og ble venner, og ble stadig mer involvert i hytta. Og så har det ballet på seg, sier han.

Tviler på pangvær

Når det gjelder årets påske, håper han på like godt vær som i fjor, men tror ikke det blir realitet.

– Påsken i fjor var strålende, med sol hver dag. Så bra blir det neppe i år. Værmeldingen tyder på at det blir litt mer grått. Men vi håper likevel at mange tar turen, sier han.

Den offisielle åpningstiden for kafeen i påsken, blir fra 10 til 15, men det er absolutt mulig å komme innom utenom åpningstid.

– Det er ikke noe problem. Vi er jo her uansett, sier Johansen.

Vafler og quiz

De som besøker hytta i løpet av påsken, kan vente seg de vanlige ingrediensene, som kaffe, vafler og quiz.

– Vi tar sikte på å kjøre en quiz på påskeaften, sier han.

Å skulle tilbringe hele påsken på hytta, tror Hansen blir en fin opplevelse. At han ikke får anledning til å markere påsken selv, blir ikke noe savn.

– Jeg har ikke hatt spesielle påsketradisjoner, så det blir ikke noe problem. Det viktigste for oss er å gjøre det hyggelig for de som stikker innom, slår Daniel Hansen fast.