IMDI (Integrerings- og mangfoldsdirektoratet) har bevilget 350.000 kroner til prosjektet «Arbeidsretting av introduksjonsprogram 2018» og 150.000 kroner til et forprosjekt som heter «Læringsskole i Andøy».

Til sammen blir dette 500.000 kroner.

– Positivt

Johansen sier at det er veldig positivt at VOI har fått støtte til disse prosjektene.

– Dette er prosjekter som peker framover og viser at IMDI fortsatt ser på Andøy som en kommune der man tenker å bosette folk, sier Johansen.

Prosjektene

Han sier at det arbeidsrettingsprosjektet handlerom å kvalifisere folk til jobb.

– Dette er rettet mot bosatte som har lite utdanning fra før. Vi tilbyr derfor jobbtrening og jobbkurs innenfor yrker der det er jobbmuligheter, som salg, service og renhold, sier Johansen.

Blant annet har VOI noen av sine elver i kantina ved Andenes skole der de får arbeidspraksis.

– Vi tenker også at elevene skal starte en introduksjonsbedrift, etter modell fra elevbedriftene i skolen. Det betyr at elevene våre skal starte en bedrift, tilby og selge tjenester og avvikle bedriften etter en stund og på den måten skaffe seg arbeidstrening, sier Johansen.

Fagbrev

Det andre prosjektet er en forstudie til et opplegg som skal ende med fagbrev for dem som er med.

– Det er to måter å få fagbrev på i Norge. Den ene er gjennom videregående skole. Den andre er å jobbe et visst antall år under veiledning og få fagbrev som praksiskandidater. Vi ønsker å støtte elevene i å ta fagbrev på denne måten, sier Johansen.

Fikk litt mindre

Han sier at VOI fikk rundt 200.000 kroner mindre enn det man hadde søkt om i støtte fra IMDI.

– Det var mange som hadde søkt og noen som ikke fikk midler i det hele tatt, sier Johansen