Lederen for fotballgruppa i Melbo idrettslag, Kristin Grøm, hadde naturlig nok ikke våget å regne med klubbens aller første avansement til 1. runde i cupen da budsjettet for 2018 ble laget.

Får sin del av potten

Dermed er alt som kommer inn i forbindelse med kampen mot eliteserielaget neste torsdag uventet profitt for MIL.

– Det er vi som får alle inntekter som kommer inn i form av billettsalg og kiosksalg. Budsjettmessig er det en fantastisk situasjon å være i, sier Grøm.

I tillegg forteller hun at fotballforbundet har en pott som fordeles på alle klubbene som har deltatt i årets NM i fotball.

– Hvor mye penger er dette snakk om for MIL?

– Jeg har blitt fortalt at det skal være mellom 40.000 og 60.000 kroner. Uansett så er det gode penger å få inn, forteller hun.

Blir det grillvær?

Tiden vil vise hva selve kampen får å si i klingende mynt.

– Målet vårt er jo å lage dette til en folkefest for så mange som mulig. Vi har plass til 304 under tak på tribunen. I tillegg er det mulighet til ståplasser for mange hundre. Det må i den sammenhengen være lov å håpe på fint vær, i alle fall opphold, slik at flest mulig lar seg friste til å ta turen, sier Grøm, som lover ekstra bredt sortiment i kiosken og kanskje til og med grillmat hvis anledningen byr seg.

– Banen blir klar

Noe annet MIL-lederen nærmest lover, er at banen blir klar til spill i tide. Ene og alene takket være dugnadsånden som rår på Melbu.

– Vi føler at vi har hatt naturkreftene mot oss i det siste. Søndagen var snødrevet så tett at dugnadsdeltakerne nesten ikke så hverandre der de holdt på. Men det er helt fantastisk hvordan så mange har stått på så mye. På det meste har vi telt 84 stykker samtidig. Etter mange år i denne klubben og i lokalsamfunnet på Melbu har jeg jo blitt godt kjent med hvilken iver og glød som bor i folk, også de som i utgangspunktet ikke er interessert i fotball har bidrar stort, sier Grøm.