– Det er en riktig målestokk med tanke på hvor vi ligger ferdighetsmessig. Vi har det yngste laget i 1.divisjon, sier trener Eirik Sørdahl.

God spillergruppe

Øksils unge lag endte til slutt på en åttendeplass i sin 1.divisjonsavdeling. Treneren sier at klubben ønsker å bygge videre på denne stammen, så lenge de kan.

– Vi har en ganske stor, lokal spillegruppe som er født i 2001-2002. I Øksil er det slik at mange spiller volleyball til de er ferdig med videregående skole, og så reiser de videre. Det vil også være tilfellet i år også, der et par spillere forsvinner til andre deler av landet, sier han.

Mangler rutine

Sørdahl skulle inderlig gjerne sett at Øksil hadde et par rutinerte spillere som kunne bidratt med sin erfaring overfor resten av spillergruppen.

– Volleyball er en idrett der erfaring har veldig mye å si. De beste lagene, også i 1.divisjon, har flere rutinerte spillere. I helga, for eksempel, spilte vi mot seks forskjellige lag, der vi tapte mot to lag. Begge disse lagene har en snittalder på 30 år. Volleyball er en erfaringsidrett der det nødvendig å ha noen spillere med lenger spilletid enn det våre jenter har, sier han.

Henter ikke spillere

Kan det være aktuelt å hente rutinerte spillere til klubben foran neste sesong?

– Nei, det kommer vi nok ikke til å gjøre. Vi har tidligere hatt tilbud om å hente spillere med rutine, men det har vi ikke hatt tradisjoner for å gjøre. Vi vil heller dykke ned i yngres avdeling og jobbe med de flotte ungdomskullene som er der. Men vi er veldig interessert i å komme i kontakt med erfarne spillere, eller tidligere spillere i Vesterålen. Forutsetningen er at de må bo slik at de kan være med å trene med oss, sier Sørdahl.

Marianne Steen Knudsen, som meldte overgang til Førde Volleyballklubb foran årets sesong, var lenge Øksils mest rutinerte spiller. Da VOL snakket med henne for noen uker siden, var det lite som tydet på at hun returnerer til moderklubben med det første.

– Jeg er jo veldig hjemmekjær og har lyst å flytte tilbake en gang. Når det skjer, kan jeg ikke svare på nå, uttalte hun da.

Håper å fortsette som trener

Uavhengig om Øksil får inn rutinerte spillere eller ikke, har Sørdahl god tro på neste sesong, og tror at laget skal bite godt fra seg.

– Spillergruppa vår har fått ett år med rutine og kommer til å bli enda bedre. Men det er for tidlig å planlegge for mye med tanke på at alle kortene i kabalen ikke er lagt ennå, sier han.

– Trener du laget neste år også?

Vi har ikke hatt noen diskusjon på det, men jeg er interessert i å trene jentene neste år også.

Utfordring med ressurser

Øksil har også et guttelag som skal spille kvalifisering til 1.divisjon. Dersom de kommer helskinnet gjennom den, har Øksil plutselig to 1.divisjonslag. Ifølge Sørdahl vil det kreve mye ressurser.

– Da tenker jeg ikke først og fremst på økonomi, men på de menneskelige ressursene.  Det krever mye innsats fra ildsjeler når man spiller på et såpass høyt nivå og da er man avhengig av flere personer som kan investere mye tid i klubben, sier han. Men vi har sjeler med mye ild i Øksil, så vi får det nok til, slår Eirik Sørdahl fast.