– Vi hadde en målsetningsprat i spillergruppa i går, og da ble vi enige om at vi skal bli topp fem. Så blinker det en liten bonus hvis vi klarer topp fire, for da er det snakk om NM-kvalik, sier trener Tom Stenvoll.

Stiller to lag i år

Han medgir at det å spille i 4. divisjon utvilsom blir en mye tøffere arena enn fjorårets 5. divisjon.

– Men vi er mye bedre fysisk rustet, og har et høyere nivå på trening, sier Stenvoll. Han har i år en tropp på 23 spillere, og stiller lag både i 4. og 5. divisjon.

– Når vi er så mange spillere, så må vi ha et kamptilbud. Vi er jevnt besatt i alle posisjoner, og er ikke avhengig av enkeltspillere. Vi har snakket om det i trenerteamet, at det ikke blir enkelt å ta ut en 11-er. Det er positivt, men også vanskelig, siden det bare er 11 som kan starte, sier Stenvoll, som kommer til å lede begge lagene i kamp.

– Det er viktig for gruppa og tilbudet vi gir, og for at det skal være en rød tråd i det vi gjør, sier han.

Skal vinne 9 av 11 hjemme

Stenvoll tror de to satsningslagene, Leknes og Skånland, blir tøffe å slå. Begge har ifølge Stenvoll heltidsspillere i stallen.

– Morild og Lofoten er også gode lag, sier han, og forteller at laget har en målsetning om å være vanskelige å slå hjemme på Andenes.

– Vi skal lage Andenes stadion til et fort, og målet er å vinne 9 av 11 hjemmekamper. Vi har sagt at vi skal ha 39 poeng i årets serie. Med den poengsummen hadde vi kommet på tredjeplass i fjor, så det er ambisiøst, sier en kampklar Ail-trener.

Ny kaptein

Like før seriestart fikk treneren beskjed om at lagets kaptein, Anders Stave, legger fotballskoene på hylla.

– Han er en solid spiller som har bidratt mye for Ail, sier Stenvoll. Ny kaptein er Tobias Høyning, som etter å ha gjort comeback på Ail, har trent godt og er tilbake i god gammel form.

– Nå har vi hatt kanskje verdens lengste oppkjøring. Lengre enn både Eliteserien og Premier League. Vi har trent godt helt siden 1. desember og er ekstremt klar for å ta imot Medkila 21. april. Etter å ha vunnet 5. divisjonen to år på rad er det ingen tvil om at vi er god nok for 4.divisjon, skriver årets Ail-kaptein på klubbens Facebook-side.

«Den blå horde»

Mange lag i de lavere divisjonene i det norske seriesystemet sliter med lavt publikumsoppmøte på kampene. Slik er det ikke for Ail. Supporterklubben «Den blå horde» sørger for liv langs sidelinjen og god støtte til laget.

– Hele opplegget rundt «Den blå horde» er bare morsomt. Det startet i det små med at noen ville ha litt supportereffekter og litt folk på motsatt side av banen for benken. Så har det vokst til en liten bevegelse. De bidrar, og det er det viktigste ordet i breddefotball, bidra. De bidrar i forbindelse med avvikling av kampene, de bidrar med entusiasme og de skaper en fin arena der også ungene kan bli med. «Den blå horde» er for alle og det er veldig fint, sier Stenvoll.

Tap i siste oppkjøringskamp

Lørdag spilte Ail sin siste treningskamp før alvoret tar til kommende helg med serieåpning hjemme mot Morild. Lofoten FK var motstander i Blåbyhallen, og kampen endte med et 3-5 tap for Ail. Tobias Høyning, Buh Aden Hassan og Andre Rydningen scorte Ails mål i kampen, som Ail beskriver som utrolig sjanserik og underholdende i kampraporten på sin Facebook-side.