Fredag er det innkalt til ekstraordinært formannskapsmøte på Sortland. Der skal de diskutere å godkjenne et lån til Kulturfabrikken Eiendom, slik at de kan tilpasse andreetasjen i Kystnæringssenteret til helserelatert virksomhet. Bakgrunnen er at hudlege Øyvind Bremnes vil etablere seg på Sortland, og ønsker å ta i bruk lokalene.

Øyvind Bremnes har selv familie i Lødingen, og ønsket om å bo nærmere familien er en viktig drivkraft for at hudlegen ønsker å starte klinikk på Sortland.

– Det er flere ting. Privat er det fordi familien min er fra Vesterålen, og vi vil trekke nærmere hjem. I tillegg et enormt behov for hudlege i hele Nord-Norge. Folk må ofte reise langt for å komme til spesialist, og det er lang ventetid, sier han.

Uviss oppstart

Det er snakk om en klinikk som da vil ta imot pasienter på henvisning fra fastlege. Ting er ikke helt avklart ennå, ifølge Bremnes selv.

– Foreløpig er det litt uklart akkurat hvor det blir, oppstartsdato og lignende ting. Men det er snakk om et hudlegekontor, med offentlig driftshjemmel, som skal starte opp i høst, på Sortland, sier han.

Der skal alt fra vanlige lidelser som eksem, psoriasis og kviser til alvorlige sykdommer som hudkreft behandles.

Det er altså ikke hundre prosent sikkert ennå hvor hudlegekontoret ender opp, men Bremnes har som nevnt vært i kontakt med kommunen angående Kystnæringssenteret.

Helse Nord

Bremnes jobber i dag på Universitetssykehuset i Tromsø, og det er helseforetaket Helse Nord som har besluttet å opprette en hudlegehjemmel på Sortland.

I dag er det et ambulerende tilbud om hudlege på Nordlandssykehuset, men ellers mangel på hudlegetilbud tilknytta det offentlige i regionen. Bremnes selv gleder seg til å komme i gang.

– Ja, det gjør jeg. Det er selvfølgelig noen forutsetninger som må være på plass, sier Bremnes, men bekrefter at det er helt sikkert at det blir et hudlegekontor, selv om detaljene ikke er klare ennå.