Morten Brox Pedersen ble i Vesterålen tingrett i mars tilkjent erstatning på 716.000 kroner i tillegg til heving av huskjøpet på Bønes til 1,8 millioner kroner. Protector sa til VOL i mars at de vurderte en anke. Forrige uke kom denne anken.

– Selskapet er uenig i tingrettens konklusjon. Den inneholdt visse svakheter, og anken er spisset til å gjelde disse, forteller Protector-advokat Tommy Ravndal til VOL.

Morten Brox Pedersen vitnet forrige uke på vegne av Protector i en regressak som omfattet det samme huset. Dagen etter fikk han vite at Protector hadde anket.

– Hvorfor ventet dere så lenge med å anke?

– Ankefristen er en måned, og selskapet forholder seg til  denne fristen, uten at det ligger noe mer i dette, sier Ravndal.

– For jævlig

Morten Box Pedersen forteller VOL at han ikke ser lyst på en ny runde i retten.

– Det er for jævlig. Jeg hadde fått en dom jeg ikke var fornøyd med, men jeg følte den var slik at jeg kunne gå videre og legge saken bak meg. Nå vil de ha en ny runde, og det får jeg bare ta til etterretning og bli med på. Jeg hadde jo håpt av vi kunne gå hver vår vei og bli ferdig med dette, sier han og fortsetter:

– Det er jo helt utrolig at det skal være så vanskelig. Nå har vi holdt på i over to år med denne saken. Et selskap som egentlig skal hjelpe oss gjør det utrolig vanskelig for oss. Dette er jo noe som går hardt ut over oss økonomisk, men også psykisk. Å leve oppi det her over så lang tid er veldig belastende.

Én dag

Dato for rettssaken er ikke satt foreløpig. Protector har foreslått at saken skal gå på én dag, og at de mener det ikke trengs befaring i løpet av saken.

Morten Brox Pedersen sier han håper at det blir befaring også i lagmannsretten, siden dette vil være av stor betydning for retten å se, mener han.

Morten Brox Pedersens advokat, Morten Dragvik Elvevoll, sier følgende om anken:

– Det er ikke unormalt at en anke inngis like før utløpet av en ankefrist. Vår klient er imidlertid skuffet over at han må vente ytterligere noen måneder før man ser slutten på denne tragiske historien. At den part som er mest misfornøyd med resultatet i dommen, mener at dommen har visse svakheter, er som forventet. For Brox vil jo en ankerunde innebære en mulighet til å oppnå et enda bedre resultat for hans del.