– Årsaken til at det blir spesielt ille her er at veien ligger høyere enn det omkringliggende terrenget, og at den ikke har grøfter. Dermed er det jo veien som blir grøfta, sukker Ivar Korneliussen.

Har har i mange år drevet Kongsmark hytteferie, samt kjørt taxi i området. I tillegg skal skolebussen forsere kratrene.

Hytte, taxi og skolebuss

– Forholdene skaper selvsagt problemer for næringene som drives, og for folk som har bobiler og campingvogner. Folk kan oppleve å ikke komme seg hit med bobiler, på samme måte som folk kan oppleve at de ikke får med seg campingvognene sine herfra når det står på som verst med vår- og høstoppløste veier.

– Har dere kontaktet kommunen om problemene?

– Ja, det har vi selvsagt. Dessverre har det ikke skjedd noe som følge av våre klager, sier Ivar Korneliussen.

Kommunen har vært der

Han opplyser til VOLmandag morgen at den omtalte veien til Kongsmark ble gruset i løpet av helgen, slik at det nå skal være fint mulig å bruke den.

– Men problemet kommer til å oppstå på nytt?

– Ja, er du på styr. Dette skjer flere ganger i året. Nå er det i tillegg masse snø som ennå ligger her, og kommer det en mengde nedbør på toppen av dette kommer veien til å gå i oppløsning igjen, sier Korneliussen til VOL.

Det var Ivars søster Marit som var den som tok bildene, som igjen ble spredd av Ivars svigerdatter Elisabeth Ongstad Korenliussen.

– Det er for dårlig

– Jeg synes det er ille at denne veien skal være i så dårlig stand som den er. Det er mange som rammes av dette, og kommunen er klar over problemet, og har vært det lenge, sier hun.

Øyvind Stensø Skjørholm er teknisk sjef i Hadsel, og han er vel kjent med problemveien.

– Ja, vi oppdaget elendigheten i helgen, som følge av meldinger på sosiale medier. Jeg er glad for å kunne si at vi har hatt folk ute for å bøte på skadene. Som mange vil vite har kommunen et begrenset budsjett til veivedlikehold, men denne veistrekningen, samt tre andre i området vil få en grundigere utbedring i år. Det betyr at kommunen vil kunne komme til å prioritere grøfting fremfor å kun legge asfalt, understreker Stensø Skjørholm, som føler seg sikker på at det vil føre en betraktelig bedring av forholdene.

Om du har eksempler på veibiter som kanskjer er verre, ta kontakt med oss på red@vol.no