– Stortinden er et fjell i verdensklasse, sier Pettersen Skar til VOL.

Stortinden, som er det tredje høyeste fjellet i Vesterålen med sine 1022 meter, er et yndet mål for toppturentusiaster. Blant dem er Lars Pettersen Skar, som har vært en aktiv skikjører i over 20 år. Sammen med Simen Justdal og Fredrik Pettersen, tok han turen opp på fjellet 1.mai, i værforhold som kan beskrives som eventyrlige.

– Det tar et par timer å gå opp. Vi startet halvsju og var på toppen rundt kl. 21. På mandag var det spesielle forhold. Å kjøre i kveldsola, på et så stort og voldsomt fjell, er en ubeskrivelig flott følelse. Stortind er en uoppdaget perle i norsk sammenheng. Jeg har stått ganske mye på ski både sørpå i Norge og i Alpene og jeg er ikke tvil om at Stortind er fullt på høyde med de beste nedkjøringene andre steder, utdyper han.

Selv om Stortinden er et attraktivt fjell som appellerer til mange skielskere, er det slett ikke for hvem som helst.

– Man bør ha en del erfaring for å bestige det. Stortind er et bratt fjell som er 50 grader på det bratteste, og kan derfor være rasutsatt. Værforholdene endrer seg veldig raskt. Selv om det var strålende forhold da vi var der onsdag, er det ikke alltid slik. Vi var der også dagen før, og da var det overskyet. Det har også vært et vedvarende svakt lag i hele vinter som nå har stabilisert seg. Men, man må være forsiktig når man går opp. Det krever at man gjør vurderinger fortløpende, utdyper han.

Den spektakulære kveldsturen 1.mai, ble filmet med hodekamera. Videoen, som er filmet av Fredrik Pettersen, ser du i vinduet øverst.