Tirsdag møtte VOL arbeidsgruppa som forbereder høstens "Elvelangs og bekk-i-mellom". Vibeke Suhr i Kultursamarbeidet ledet seansen, og forteller om arrangementet at det er en del av Kultur- og naturuka som gjennomføres i regionen hvert år. Det gjøres i samarbeid med Vesterålen friluftsråd, samt en rekke ulike organisasjoner, lag og foreninger.

Teller deltakere

En opptelling viser at fjorårets arrangement totalt hadde 1794 deltakere. Det klart største arrangementet var "Elvelangs og bekk-i-mellom".

Hele 1500 personer deltok på vandringen langs stiene ved Hovedgården på Melbu. 260 ulike aktører sørget for å fylle de forbipasserende med store opplevelser.

Vibeke Suhr og Siri Johnsen er produsenter for den elvekulturelle opplevelsen, og det er de sammen med blant andre Museum Nord. Sentralt står også arbeidsgruppa for Elvelangs.

Opplevelser langs elva

Ursi Widemann, Emilie Gratland, Ragnhild Stikholmen. Vibeke Suhr, Siri Johnsen, Gro Rundfloen og Trude Thuv-Mathisen verket etter å fortelle om prosjektet rundt Hovedgården.

– Hvorfor har Elvelangs og bekk-i-mellom slått så veldig godt an?– Jeg tror det har noe med at man kan møte opp og få et solid påfyll av energi før mørketiden. Man kan gå rundt og bare nyte det man ser, sier Trude Thuv-Mathisen.

– Det gir en magisk opplevelse. Det er noe helt annerledes. Det kan være helt stille et sted, og på det neste kan det være flott sang. Folk føler at dette er spesielt, tror Gro Rundfloen.

Fra London til Melbu

Ursi Widemann kom flyttende til Melbu fra London i fjor. Hun tenkte at det ville være stille på kulturfronten på det lille stedet. – Jeg tok feil. Det var veldig spennende å gå gjennom den opplyste skogen, sammen med min to år gamle datter. Det var mange overraskelser underveis, sier hun.

Vibeke Suhr sier at det kommer til å være noen overraskelser underveis. Blant samarbeidspartnerne er Nordland Akademi, og det gjør at man muligens kan knytte til seg noen kunstnere som vil bidra til å skape ekstra lys og spenning langs elva.

– Vi vet ærlig talt ikke om det er plass til særlig flere enn de rundt 1500 som deltok på vandringen i fjor. Det startet i 2015 med rundt 300. Tallet økte til rundt 1000 i 2016. Det er nesten uvirkelig at så mange vil oppleve dette, sier Suhr.