Fire minutter før full tid fikk Grovfjord-kaptein Stian Christensen direkte rødt kort etter å ha sparket ned Ståbrotts Saber Ali Husseini. Skaden var så alvorlig at spilleren ikke kunne flyttes bort fra banen, og dommer Marius Wikestad Pedersen valgte å stoppe oppgjøret.

Ved lignende tilfeller tidligere, har kampens resterende minutter blitt spilt om igjen. Om det skjer denne gangen, gjenstår å se. Da VOL kontakter dommer Wikestad Pedersen for å høre om kampes siste minuttter kommer til å bli spilt på nytt, svarer han:

– Ingen kommentar.

–Skal fullføres uansett

Nestleder i Hålogaland fotballkrets og leder i kretsens dommerkomité Bengt Arne Pettersen, sier følgende om situasjonen:

– Det kom en regelendring for noen år siden om at kamper skal fullføres uansett, om så resten av kampen må spilles på et senere tidspunkt.

Pettersen kjente ikke til detaljene rundt søndagens kamp på Sandnes da VOL ringte, men viste til et tilsynelatende sammenlignbart eksempel fra fjorårssesongen.

– Da ble en kamp mellom Andenes og Melbo 2 stoppet grunnet skade. De siste ni minuttene av den kampen ble spilt på et senere tidspunkt, forteller han.

Den gang var stillingen 1-2 til Melbo 2 da resten av kampen ble satt i gang 17. august, nesten en måned etter de første 81 minuttene.

Andenes-scoringer i det 84. og 90. spilleminutt sørget for å snu kampen og sikre tre poeng til hjemmelaget.

To raske

I selve kampen fikk Grovfjord en verst tenkelig start da Arild Stoltz sendte vertene i ledelsen etter bare seks minutter. Et par finter og vekk med Grovfjords stopper før ballen ble trillet i mål.

Gjestene slo raskt tilbake etter kalddusjen. Et frispark fra hjørnet av 16-meteren endte med retur fra målvakt. Eirik Christensen var påpasselig og kriget inn utligningen i det 10. minuttet.

To minutter senere tok bortelaget godt vare på en kontring. Engelskmannen Jonathan Olaoye, som debuterer i den oransje trøya, stormet mot mål og skjøt elegant ballen i nota ved bortre stolpe med en markkryper. Dermed 2-1 til gjestene.

Sjansefattig

Resten av omgangen var sjansefattig, og spillet var preget av enten slurv med ball eller tøffe dueller. Frustrerte Stålbrott/Sortland 2-spillere snakket på seg tre gule kort i løpt av de første 45 minuttene, mens Erling Eriksen hos Grovfjord/HIL 2 fikk gult for å ha sparket ned en motspiller rett utenfor 16-meteren.

Andre omgang begynte i bedagelig tempo. Grovfjord byttet inn Tim Øyen for Ola Hoff Svendsen etter drøyt fem minutter.

Snaut midtveis i omgangen var Grovfjord nær ved å øke ledelsen, men ble nektet skåring etter en flott beinparade av hjemmelagets sisteskanse.

Snudde kampen

Stålbrott/Sortland 2 fikk straffespark i det 67. minutt da Arild Stoltz falt i feltet. Stoltz skåret selv fra ellevemetersmerket. Grovfjords spillende assistenttrener argumenterte for takling på ball, men fikk ikke gehør.

Utover i omgangen kom det tydelig fram hvorfor disse to lagene er nederst på tabellen, og ingenting annet enn utdeling av gule kort skjedde før vertenes stopper Otto Johansen stanget inn 3-2 fra kloss hold. Grovfjord/HIL 2 klarte ikke å få bort ballen etter en dødball, og Johansen var nådeløs.

Fire minutter før full tid ble Grovfjord-kaptein Stian Christensen sendt av banen med direkte rødt kort etter en knallhard takling på 16-meteren. Etter er langt opphold besluttet dommer Marius Wikestad Pedersen å blåse av kampen.

Fakta

Stålbrott/Sortland 2-Grovfjord/HIL 2 3-2 (1-2)

Sandnes kunstgress, 4.-divisjon Hålogaland, søndag

Mål: 1-0 Arild Stoltz (6), 1-1 Eirik Christensen (10), 1-2 Jonathan Olaoye (13), 2-2 Arild Stoltz (str. 68), 3-2 Otto Johansen (83)

Gult kort: Eirik Solhaug, Saber Ali Husseini, Arild Stoltz, Otto Johansen, Fredrik Stoltz, Asghar Ali Husseini, Stålbrott/Sortland 2. Erling Eriksen, Jonathan Olaoye, Grovfjord/HIL 2

Rødt kort: Stian Christensen, Grovfjord/HIL 2

Dommer: Marius Wikestad Pedersen, Kilkam