Tidligere i uken ble det kjent at Sortland får tre nye spillere som skal hjelpe laget i siste halvdel av sesongen. Nysigneringene består av Ingar Angel Nicolaysen, Ridge Robinson og Simon Laugsand. Trioen har allerede hatt et par treninger med Sortland og skal etter planen spille mot Frigg. Angel Nicolaysen og Robinson ble fredag bekreftet spilleklare til helgas kamp. Voktor Pedersen understreker at nyervervelsene har gitt laget ny og tiltrengt energi.

– Simon og Ingar er lokale spillere som ikke vil at Sortland skal rykke ned og ønsker å bidra for å hjelpe oss. Alle tre er holdningssterke spillere og som setter krav til omgivelsene. Det tror jeg tror at de yngre spillerne setter pris på, forklarer treneren.

Spillende lag

Lørdagens motstander Frigg, ligger foreløpig på en femteplass i 3.divisjon, avdeling seks, med femten poeng og 23-7 i målprotokollen. Voktor Pedersen forventer en tøff kamp, men håper å i alle fall få med seg ett poeng fra hovedstaden.

– Frigg er et spillende lag, med en sterk og høy spiss fremme, som de spiller gjennom til. Flere av spillerne deres er store og robuste, mens våre spillere er litt mindre og tekniske. Men Melbo klarte 1-1 mot dem, så da bør vi også ha en mulighet, tror hun.

– Får vi med oss ett poeng, er vi fornøyde. Poeng er viktig uansett, understreker hun.

Sortland har hatt en vanskelig start på sesongen og har nå åtte strake tap, med en målforskjell på -35. Voktor Pedersen håper at forløsningen kommer i kampen mot Frigg.

– Jeg håper at vi får en boost i laget som gjør at vi kan løfte oss, slår Voktor Pedersen fast.

Vil unngå tidlig baklengs

Ingar Angell Nicolaysen har tro på at Sortland kan starte snuoperasjonen i kampen mot Frigg. Med utgangspunkt i det han har sett på trening i de siste kampene, har han tro på at laget har mye uforløst potensial.

– Det bor en del i gruppa, men stang ut, som det har vært i lang tid nå, gjør at de har mistet tro på seg selv. Jeg håper at jeg kan bidra til å gi mer tro. Ut fra det jeg så på trening torsdag, så er dette overhodet ikke en gruppe som har gitt på. Men så er det en gang slik at mål preger fotballkamper, og derfor blir det viktig å unngå et tidlig baklengsmål mot Frigg. Skulle det likevel skje, må vi jobbe for at ikke rullgardinen går ned. Det er ingen grunn til å gi opp dersom man får et mål i mot tidlig i kampen, slår Ingar Angell Nicolaysen fast.

Tar ikke seieren på forskudd

Frigg-trener Magnus Aadland understreker at han ikke tar seieren mot Sortland på forskudd, men legger ikke skjul på at han synes det er vanskelig å bli klok på årets Sortland-lag.

– Jeg tror ikke styrkeforholdene mellom lagene er så stort at vi kan ta seieren som en selvfølge, men dersom vi har samme inngang som vi hadde til Grei i siste kamp, skal vi være et bedre lag. Men Sortland er et lag som er litt vanskelig å forstå seg på. Det er en lang vei fra da de tapte 0-14 mot Junkeren til 2-3 tapet mot Korsvoll der de hadde god kontroll og burde vunnet klart. Jeg vet ikke helt hva som venter oss, men vi skal være godt forberedt, slår Magnus Aadland fast.