Da Andøyposten skrev om huset i januar, opplyste eierne at huset, som har stått tomt, har kostet dem 28.000 kroner i måneden siden de flyttet sommeren 2016.

Liten interesse for huset

Nylig satte de ned prisen med 600.000 kroner, noe som tilsvarer halvparten av verdien på mange av husene som omsettes på Andenes for tiden. I en melding til Andøyposten begrunner de prisreduksjonen slik:

– Vi prøver å få orden på familiens økonomi. Det er veldig vanskelig å betale for huset, da det blir ganske dyrt for oss. På spørsmål om interessen for huset i markedet svarer de at det finnes interesse, men ikke mye.

Vanskelig å selge dyrt i Andøy

Det fremgår av salgs-rapportene fra Statens kartverk at boliger fortsatt bytter eier i Andøy, men i markedet for boliger over 2,5 millioner kroner har det vært stille siden forslaget om å legge ned Andøya flystasjon kom på bordet. Unntaket er leilighetene i Andenes panorama.

På Finn.no ligger det blant annet et hus i Strandgata til 3,5 millionerkroner og ett i Nygata til 2,95 millioner kroner, som begge har ligget lenge ute til salgs.