Radio Nord-Norge har fått konsesjoner på det gamle FM-nettet. Foreløpig har han konsesjon for Vefsn, Rana, Akershus og Oslo, men har søknader for flere områder inne. I Harstad går sendingene i samsending med Radio Harstad.

– Det finnes ingen medier som har hele landsdelen som fokusområde. Vi ønsker at kanalen skal ha en samlende effekt for Nord-Norge både med debattanter og musikk. Kanskje vil kanalen gi rom for ideer og utvikling av landsdelen. Senderen vår når også store deler av østlandet, siden mange nordlendinger bor der, sier Jitse. Han tenker seg at innovasjon og entreprenørskap får en markedsføringskanal. Samskap støtter prosjektet med 25.000 kroner. Næringsfondet i Vefsn bidrar med 10.000 kroner.

– Det er egentlig sagt at de tillatelser vi har skal gå ut i 2021, men innen da er målet at folk skal kjenne til oss, og også etter hvert finne oss på nettet, forklarer Jitse. Han er allerede lang erfaring fra God Morgen med Jitse på Radio Harstad.

ANTENNE: Jitse Buitink var selv i Mosjøen for å montere Radio Nord-Norges antenne.

– Vi jobber også med løsninger for Lofoten og Vesterålen, men foreløpig må folk i dette området lytte på oss via nettet, sier han. Radio Nord-Norge ser opp til Radio Harstad-modellen og ønsker å få inn ungdom eller andre som har lyst til å produsere innslag eller hele sendinger, sier Jitse. Datteren hans Linnea har ukentlig et program der hun plukker ut de hotteste top 20-melodiene.

Humor med Linn Olsen

12. juni starter hun også opp humorprogrammet «LILI» med Linn Engen Olsen fra Dverberg. Håpet er at det skal bli en ungdomsmiljø med radioprogramprodusenter. Søra er åpen for alle som vil prøve seg. Jitse er opprinnelig agronom, men sluttet med landbruk i 2010 for å studere samfunnsfag og juss. Kroppen ville ikke mer fysisk hardt arbeid.

– En måned etter at jeg begynte å studere ved Høgskolen i Tønsberg, ble jeg redaktør i studentavisa og brukte store deler av tida til å bygge opp den. Den hadde et opplag på 13.000, forklarer Jitse. Likevel klarte han en bachelorgrad, og skulle til å ta siste eksamen for å bli adjunkt, da hans tidligere kone, og moren til datteren Linnea døde.

– For meg ble det en tid med mer innoverfokus, der jeg begynte med mer kreative ting. Det største var verdenshiten «Crappy housewife». Vi hadde to en halv million visninger, og ble genierklært av Perez Hilton – verdens største glamourblogger. Vi hadde funnet nøkkelen, men klarte likevel ikke å følge det opp. Vi var for treige, sier Jitse. Det er altfor mange på markedet nå, og begrepet «Three hit wonders» eksisterer nesten ikke lenger.

GJENGEN: Jitse og gjengen serverer nyheter musikk og en god porsjon i de tidlige morgentimer. Fra venstre Victoria Mathiassen, Thomas Lunde, Jitse Buitink og Stian Kristensen. Foto: Jane W.

Vil veilede i musikkjungelen

– I gamle dager var folk mer lojale, man likte eksempelvis enten Rolling Stones eller Beatles og holdt seg til dem. Nå produseres stjerneskudd som blir borte like fort som de kommer. Folk vi ha nye ting hele tiden, og det er her Radio Nord-Norge kommer inn. På FM-nettet er man nesten alene, i motsetning til DAB og internett der det er 20.000 radiokanaler herfra til England. Målet er å skaffe ni arbeidsplasser totalt til kanalen som baserer seg på reklameinntekter. Den skal gradvis bygges ut til 12 timers sendinger daglig fra seks om morgenen til seks om kvelden. Det er nå kommet i gang med timeendinger på ettermiddagstid, i tillegg til morgensendingen.

– Foruten nordnorske artister følger vi norgesnyhetene, politiloggen i nord, samt intervjuer med de største artistene, sier Jitse. Sortlendingen Stian Kristensen forteller hvordan store ulykker og prosjekt bare blir borte og glemt. Nordmelaværingen Thomas Lunde forteller om mannskapet på den legendariske båten «Dåshill». Programmets første program hadde næringsforeningens Birger Elverum som gjest. Han tok for seg næringspotensialet i Andøy. Programmet første lørdagsgjest var komiker Erland Osnes som hadde standupshow på Dverberg nylig.