Det er Geir Abel Ellingsen i Ellingsens leiegårder AS som forteller om planene.

Mandag omtalte VOL at Vesterålen regionråd, som blant annet inkluderer turistinformasjonen i Vesterålen, flytter inn i nye lokaler i Galleriet, der hvor blant annet treningssenteret Stamina holder til. Denne flyttingen har vært planlagt i noe tid, ettersom postgården skal totalrenoveres.

Hudlege og leiligheter

Etter totalrenoveringa, skal andreetasjen i det som engang var postbygget på Sortland bli tre leiliigheter.

– Leilighetene som bygges blir til utleie, de skal ikke selges. Det er stor etterspørsel etter utleieleiligheter i sentrum. De blir lagt ut for leie i løpet av høsten, sier Ellingsen.

I førsteetasjen skal hudlege Øyvind Bremnes inn.

– Vi har tegna kontrakt, så dette er offentlig nå. Han skal bruke nesten hele førsteetasjen. Vi begynner 1. juli med renoveringa. Legen skal flytte inn i løpet av høsten, det blir nok i september / oktober, sier Ellingsen.

Hudlege Øyvind Bremnes skal ha sete i Sortland fra høsten av. Foto: Privat

Ikke i mål med kommunen

Det ble i april klart at Bremnes fra høsten av skal virke som hudlege i Sortland, på hjemmel fra Helse Nord.

Han var i noe tid i forhandlinger med kommunen om å flytte inn i andreetasjen på Kystnæringssenteret, men partene kom ikke i mål med denne avtalen. Politikerne på Sortland uttrykte glede over at kommunen får et slikt tilbud, men måtte erkjenne at man ikke kom i mål. Nå skal han altså i stedet inn i turistinformasjonens gamle lokaler.

Bremnes grunnla firmaet Lofoten og Vesterålen Hudlegesenter AS i januar i år, og endra 25. juni selskapets adresse til Kjøpmannsgata 2B. Dermed er adresseendringa formalisert.

Elvenes utsmykker

Bygget blir også nytt utenfra.

– Det blir kontorer med toppmoderne legekontorstandard. Vi skal også utbedre fasaden. Bygget er fra 1953, og ble bygget som posthus. Det skal kalles for Postgården videre, sier Ellingsen.

Kunstner Bjørn Elvenes skal fargesette hele fasaden, også vinduer og dører, opplyser Ellingsen.