Sist uke møtte reiselivssjef Astrid Berthinussen Hadsel kommune og flere andre aktører i reiselivet om en fremtidig masterplan for reiselivet i regionen.

Som et ledd i arbeidet med en masterplan for utviklingen av Vesterålen som reisemål, ønsker styringsgruppen at i Hadsel kommune engasjerer seg.

Det er snakk om å ta tak i et tydelig potensial som både kan forsterke turismen lokalt, men også styrker Vesterålen totalt sett. I Hadsel ønsker man selvsagt å ta utgangspunkt i Stokmarknes som fødestedet for Hurtigruten.

Denne uka møtes kommunen flere av abyderne for å diskutere mulighetene for å få ned prisen.

Spent på økonomisjefen

Det vakte naturlig nok betydelig oppsikt da det ble kjent at planene for Hurtigrutemuseet hadde oversteget budsjettet med over 40 millioner kroner.

Dermed var det spennende for møtedeltakerne å høre økonomisjef i Hadsel Tommy Løveng Hansen oppsummer hvordan det ligger an med saken i det juni er i ferd med å bli juli.

– Det er gjort en så grundig jobb med anbudene i forkant at loven åpner for å gå i forhandling med aktørene som har levert tilbud, forklarte Løveng Hansen.

Han er helt sikker på at kommunen og Museum Nord vil klare å hente ut mer penger til å investere for, samtidig som forhandlinger med de aktuelle tilbyderne vil kunne få ned kostnadene.

Har kjøpt seg tid

– Aktørene kommer i forhandlingsmøter til uka. Vi har kjøpt oss tid til første september for å bli enige. Det er absolutt ikke snakk om å nedskalere prosjektet. Selvsagt er det utenkelig å bygge noe museet ikke ser seg tjent med. Per i dag har museet rundt 30.000 besøkende i året, mens vi er helt sikre på at potensialet er på over 100.000.

Fra 2021 skal rederiene Hurtigruten AS og Havila dele på anbudet fra staten på kystruta Bergen-Kirkenes.

– Jeg er temmelig sikker på at antallet anløp i Lofoten og Vesterålen blir høyere. Kanskje er fire skip innom Trollfjorden hvert døgn i høysesongen. Dette mener vi er realistisk, sa Løveng Hansen.

– Jeg er veldig glad for å høre det økonomisjefen i Hadsel sier. Jeg opplever det veldig offensivt, og må si jeg ble positivt overrasket over det jeg hørte i dag. Jeg var nemlig litt urolig da jeg kom hit, sier reiselivssjef Astrid Berthinussen.