Kjent fra Anno på NRK:

Linn Elise: – Jennestadosen kom rekende på ei fjøl

Sigerfjording, helikopterpilot og Anno-deltaker Linn Elise G. Rølvåg har investert i næringseiendom i Sortland kommune. – Eiendommen på Jennestadosen kom rekende på ei fjøl og jeg slo til, sier hun til Vesterålen Online.

Kuling og regn i Sortlandsundet 1.september 2010.  Foto: Bjørnar Hansen

Pluss

– Tilfeldighetene ville ha det til at jeg kom i snakk med en kar under et arrangement i Tromsø. Da han forsto at jeg var fra Sortland, kunne han fortelle at han hadde en spennende eiendom å selge. Nå har jeg investert to millioner kroner i næringseiendommen ved sjøen som de fleste kjenner som Jennestadosen og venter nå bare på skjøtet for å komme i gang, sier Linn Elise G. Rølvåg til Vesterålen Online.

Vet ikke hva jeg skal gjøre

– Salgssummen vi ble enige om var basert på en litt eldre takst på to mill, og dermed har jeg blitt eier av en næringseiendom i Sortland kommune som jeg foreløpig egentlig ikke helt vet hva jeg skal gjøre med, men jeg leker med noen potensielle ideer, sier en lykkelig eier til Vesterålen Online.

Har ikke tenkt å bli rik

 – Jeg håper dette kan gi noen muligheter, men har ikke tenkt å bli rik på dette fordi det er ikke det dette handler om for meg. Uansett hvilken retning et prosjekt kan ta er jeg avhengig av et godt team og økonomi som kan bidra til å nå en visjon, så nå starter prosessen med utvikling, noe som også inkluderer å søke etter investorer som kan være med å dra lasset økonomisk inn i en spennende utvikling.

– Det er snakk om et veldig fint område med en bygning rett i vannkanten, og som forhåpentligvis kan gi gode ringvirkninger lokalt i regionen, sier hun til VOL.

Har en jobb å gjøre

Hun kjenner deler av eiendommens historie, men skjønner at hun har en jobb å gjøre. Bygningen og eiendommen er en gammel butikk etter J. Johansen.

– Det er viktig for meg å ivareta historien, samtidig som jeg må tenke nytt. Vi skal inn i fremtiden med denne eiendommen og grunnlaget legges nå.

Hjem fra jordomseiling

Linn Elise G. Rølvåg omtaler seg selv som tilbakestrømmer, og bor nå i det gamle huset etter sin morfar og mormor i Sigerfjorden. Nylig hjemkommet fra en jordomreising, skal hun nå utvikle eiendommen som er regulert til næringsvirksomhet. Etter at eiendommen ble betalt i forrige uke, bruker hun tiden til fjellturer og tanker om eiendommen og hva det hele skal bli.

Uendelige muligheter

– Det er uendelige muligheter på ei fantastisk tomt, mye kysthistorie og muligheter for investeringer i regionen, sier den lykkelige eieren, som er klar over at det er vanvittig mye arbeid som skal gjøres i tiden framover.

– Siden reguleringen setter klare rammer er ikke privat bolig for meg selv aktuelt.

Kanskje turisme, kanskje ikke

Hun tenker kanskje noe innen turisme, men det er ikke avgjort.

– Jeg er opptatt av verdigrunnlaget i satsingen skal verre bærekraftig og miljøvennlig, for jeg har ikke noe lyst til å ødelegge idyllen vi har i Vesterålen. Jeg er åpen for forslag, sier hun og betegner eiendommen som ei råtomt hvor det er mye arbeid som må gjøres.

Hun skal nå etter at skjøtet er i boks, sette seg ned å vurdere nærmere hvordan hun skal utvikle eiendommen, kanskje rettet mot turisme.

Blir bra for Vesterålen

– Det blir mye spekulering fra min side, fordi jeg foreløpig ikke har så mye å komme med, sier hun, og vil vurdere hva folk kan være interessert i å investere i.

– Prosjektet skal i alle fall bli bra for Vesterålen, og det er ikke helt umulig at det kan bli noe rettet mot et verdensmarked kanskje, vi får se hvor veien går videre. Akkurat nå nyter jeg muligheten til å gå på tur lokalt uten kø og med muligheten for å sitte på en fjelltopp og kun se utover og nyte vakre Vesterålen. Ingensteds er vel bedre enn å være her hjemme på en slik dag?

Leker med eksklusive tanker

– Foreløpig er dette kun et eierskifte det er snakk om, men jeg har lekt med tanken på om det er mulig å lage noe eksklusivt innen reisemål for verdensmarkedet uten å konkurrere med eksisterende næring på Sortland.

– Jeg tenker at konkurransen og knivingen helst ikke skal skje lokalt mellom bedriftene her på Sortland, her må vi heller jobbe sammen slik at alle kan vinne på sine felt. Gjøre hverandre gode! Konkurransen ligger der ute i verden isåfall. Men vi får se hva som skjer, sier hun og minner seg selv på at hun må ha litt is i magen for å få til noe som er miljømessig bra for et prosjekt som må stå på egne bein inn i fremtiden.