Betongbygget ved XL Bygg, som tidligere huset Sortland Entreprenør Betong AS, er synlig fra Sortlandsbrua og har for enkelte blitt et landemerke. Det skal nå rives, opplyser Torgeir Arntsen, som er Administrerende Direktør for Sortland Entreprenør Gruppen og også styreleder i blant annet XL bygg.

– I løpet av neste uke allerede ryker nok betongstasjonen. Det er jo nesten litt nostalgisk, det er et slags landemerke her på Sortland, sier daglig leder Inge Karlsen ved XL bygg. Bygget har stått i praksis ubrukt i rundt 15 år.

Ny butikk på 1700 kvm

Der betongstasjonen står i dag, skal den nye XL bygg-butikken stå. Den skal bli på 1700 kvadratmeter, og er planlagt å åpne høsten 2019.

– Den nåværende butikken skal være åpen helt til ny butikk er klar, den stenger ikke. Så er planen at vi flytter over varene over en helg, eller noe slikt, sier Karlsen.

Under kan du se illustrasjonen av det nye bygget.

XL bygg - ny butikk. Skal stå ferdig høsten 2019. Foto: Gnist arkitekter / SE-gruppen

Fargen er ikke tilfeldig, ifølge Karlsen - det blir blått, forskjellige nyanser av blåbyfargen.

Utstilling og mer plass

XL bygg øker altså plassen sin med nesten 500 kvadratmeter. Dette skal blant annet brukes til flere utstillinger i butikken, ifølge Karlsen.

– Vi skal blant annet ha utstillinger av kjøkken, bad og garderobe. I tillegg vil vi vise fram miljø, for eksempel gulv med gulvvarme, og lignende, sier han.

Karlsen omtaler det som et kjempeløft for kundene. I tillegg får de ansatte mer moderne kontorfasiliteter. Han sier de ikke ønsker å bevare høyden i dagens betongbygg, fordi det ikke er noen fordel å drive butikk over flere etasjer. Ved å holde alt på ett plan, er det mer oversiktlig for kundene, mener XL-sjefen.

Nye kontorer

Bygget der XL bygg og SE gruppen holder til i dag, skal bygges om - fasaden skal oppdateres, og inni skal de gamle butikklokalene gjøres om til kontorer for Sortland Entrepenør og SE Byggservice.

– Det blir bra å komme litt nærmere kundene, og å gjøre byggserviceselskapet litt mer synlig, sier daglig leder Andreas Einejord i Sortland Entrepenør.

Dette bygget skal først stå ferdig i 2020. De begynner ikke på det før den nye XL-butikken er ferdig, forklarer prosjektleder Marit Heggland. De vil nok være opp mot 15-20 personer som skal jobbe med bygget. Heggland avviser at dette vil binde opp ressursene i Sortland Entreprenør, slik at de ikke får gjennomført andre prosjekter:

– Vi har mange prosjektledere, sier hun, og Einejord sier at selv om prosjektet er viktig, går det ikke utover kunder og andre bygg.

– Vi vurderte flere løsninger, men jeg syns vi har landa på en god en, både estetisk, for de ansatte og ikke minst for kundene, sier Torgeir Arntsen.