Det er onsdag og strålende sol på Sortland. På byggeplassen til den nye brannstasjonen, er det tomt. Kanskje alle har tatt seg en fridag i sola? Uansett årsak, var det stille på stedet onsdag. Vi fikk derimot tatt noen bilder. Bygginga av brannstasjonen er godt i gang, under ledelse av Karstein Kristiansen Entreprenører (KKE).

– Vi er i rute. Det er sommerferie nå, i fire uker, og i løpet av ferien skal siste del av taket tekkes. Så fortsetter vi etter sommerferien videre med yttervegger og kledning. Vi begynner med gulvet i august, sier prosjektleder Kaj-Ruben Larsen hos KKE.

Moderne

Den nye brannstasjonen skal bli svært moderne, med syv utkjøringsporter, men en av dem vil gå til en vaskehall, forklarer Larsen. Han mener å huske at brannvesenet totalt ønsker å ha ni eller ti biler i stasjonen. Det ble klart alt i vinter at KKE hadde vunnet anbudet, men de fikk ikke starta opp før noe seinere.

– Det har gått veldig bra når vi først kom i gang. Det gikk en stund før vi fikk bestilling og igangsettingstillatelse, sier Larsen. Bygginga starta 15. mai, og ferdigstillingsdato er altså 15. mai 2019.

– Skal sikres

VOLs journalist hadde få problemer med å finne en åpning i gjerdet der man kunne gå inn for å ta bilder. Dermed må også spørsmålet stilles:

– Er byggeplassen sikra godt nok med gjerder, når det er såpass enkelt å komme seg inn? Det kan være farlig dersom for eksempel barn kommer seg inn der.

– Oi, ja, dette har vært tema på byggemøter. Vi skal gjerde helt ned til sjøen. Jeg skal ta det opp igjen. Det er også viktigere nå som det blir flere verdier inne på byggeplassen, ettersom bygginga tiltar, sier Larsen.