Nikolai Buer er med på å arrangere ÅrsteinØYA. Han har vært med fra begynnelsen og er kjempe fornøyd med hvor langt festivalen er kommet på kort tid.

– Det startet med ideer som ble kastet rundt. Vi så at området har et kjempe potensiale. Vi delte så ut arbeids oppgaver og noe av det viktigste som ble gjort var å få bygget en scene, forklarer Buer. Som sammen med et godt etablert crew og  en haug frivillige har klart å lage en festival av det unike slaget.

Utsikten fra backstage på ÅrsteinØYA.

Lokale og nasjonale artister

– Vi var heldige å ha Johan Årstein med på laget. Han er fra Årstein og har et nettverk innenfor artistmiljøene. Han ble plukket ut som booking ansvarlig og det resulterte i mange gode lokale artister/band, men også noen litt større. På bakgrunn av fjorårets suksess, bestemte vi for å fortsette med festival og utvikle den enda mer. Så i år sitter vi med artister som Senjahopen, Kari Bremnes, TooRaloo og mange flere, forklarer Buer.

Vol har snakket med Leif Egil Barth, fiolinist i TooRaLoo. Han sier det blir gøy å opptre på ÅrsteinØYA.

Tim Challman, i TooRaLoo fra en tidligere konsert, foto Herman Henriksen.

– I fjor var det fantastisk å opptre på Årstein. Både når det gjelder folkene, været og ikke minst plassen. Så vi gleder oss kjempe mye til å få lov til å avslutte lørdagskvelden i år også, sier Barth.

ÅrsteinØYA er ikke eneste festivalen TooRaLoo skal innom. Deres festival sommer har allerede startet og bandet var innom Sommer-Melbu og spilte for fult hus. Videre i sommer skal de blant annet være med på Fæsterålen og sommerfest i Sigerfjorden.

Noen som også har hatt en god festivalsommer er Din Freudin. Deres festivalsommer går snart mot slutten, men først skal de innom ÅrsteinØYA.

Øystein Bjørstad Lindbeck i Din Freudin gleder seg til å komme til ÅrsteinØYA.

– Vi fikk ikke vært med i fjor, så vi gleder oss veldig til å være med i år. Ikke minst når man ser hvilke andre artister som også skal opptre, forklarer Lindbeck.

Din Freudin har vært rundt om kring i hele Vesterålen og Lofoten denne sommeren.

Bandet har vært mye i Vesterålen og Lofoten og spilt. Og mottoet til Din Freudin har vært: - Vi tar over verden, et bygdehus av gangen.

– Hva tenker du om at det kommer flere og flere band fra Vesterålen som drar rundt om på festivaler?

– Det er fantastisk og ikke minst at den yngre garde er så ivrig. Det er morsomt å følge med, sier Lindbeck.

Unge artister

Et ungt band fra Vesterålen er også en av dem som skal opptre i naturskjønne omgivelser på Årstein. Driveshaft er bandet som har, tross si unge alder, allerede fått mye erfaring. De har blant annet deltatt på UKM og kom seg helt til landsfinalen i Trondheim.

– Vi har hatt flere opptredener i sommer og vi har tre igjen. Vi har blant annet vært innom Nyttårsrocken, 50 år med rock, UKM og Rock mot rus. Å dra rundt på festivaler og gjøre det vi liker aller best er kjempe gøy, forklarer Didrik Didriksen som er gitarist og vokalist i bandet.

Driveshaft på scenen under fylkesmønstringa(UKM) på Rognan.

Det er første året Driveshaft er med på ÅrsteinØYA, men Didriksen var med i fjor som vikar i TooRaLoo og gleder seg til å ta med seg sitt eget band til festivalen.

For ordens skyld: Journalist Herman Henriksen, er i helga fotograf for festivalen. Knut Ivar Aarstein, som jobber i VOL sin søsteravis Vesteraalens Avis, er også en del av arrangørteamet.