Fersk spinat er blant det mest nyttige du kan få i deg. Fullspekket med næringsstoffer og vitaminer er det for rene supermaten å regne. I tillegg smaker det veldig godt.

Reker er heller ikke å forakte fra et ernæringsståsted – mineralrike og fulle av gode proteiner som de er. Og de smaker jo også vidunderlig godt.

Så hva er da bedre enn å kombinere de to når vi nå skal servere en sommermiddag?

Spagetti med reker og spinat

250 g pastamel

3 mellomstore egg

(ev. 1 ss vann)

200 g fersk spinat

3–400 g reker eller scampi

2 dl 50/50 hvitvin/fiskekraft

2 fedd hvitløk

Tørkede chiliflak

Olivenolje

Salt, sort pepper

KLAR: Klar til laging. Foto: iTromsø

Begynn med å blande sammen pastamel (jeg pleier å bruke halvparten semolinamel og halvparten hvetemel «Tipo 00») og egg til en kompakt deig. Det kan du enten gjøre for hånd, eller i en eltemaskin. Legg deigen til hvile i plast i kjøleskapet i minst en halvtime.

Deretter kjører du pastadeigen i pastamaskin, og skjærer den til tynne tagliatelle eller spagetti som du henger til tørk en stund.

(Du kan selvfølgelig også bruke tørket spagetti).

Varm opp god olivenolje i en vid stekepanne med høye kanter. Fres finhakket hvitløk og chiliflak i oljen før du legger i de skrellede rekene. (Spar to-tre stykker til dekorasjon) Rør rundt i et minutt eller to og senk varmen noe.

Hakk spinaten så fint det går og legg den i panna (bruk gjerne babyspinat, den har ikke så grove stilker), og fres videre helt til spinaten har falt sammen. Hell på vin og fiskekraft, og rør hele tiden.

Samtidig koker du opp rikelig med saltet vann i en stor kasserolle.

Kok spagettien i et par minutter til den nesten er ferdig.

Løft pastaen over i stekepanna med rekene og spinaten og rør godt rundt slik at alt blander seg.

Øs over en eller to øser kokevann fra pastaen i panna og rør rundt (eller roter stekepanna) til sausen begynner å bli kremete. Dette er viktig, ellers blir sausen for løs.

Server i dype tallerkener, topp med reker og server sammen med et kjølig glass hvitvin.

Buon appetito!

Scanpi er utmerket mat, men omstridt på grunn av de lange veiene skalldyret fraktes. Foto: iTromsø