Det viser regnskapet for selskapet Andenes Panorama AS, som eies av A.H. Holding på Andenes. Utbyggeren reiste i fjor et leilighetsbygg med 10 leiligheter i prisklassen tre-seks millioner kroner. Leilighetene har Andenes` flotteste utsikt. Bygget reiser seg i flere etasjer og utsikten er mot åpent hav i nord og Vest og Senja i øst. I tillegg er det utsikt mot Andenes sentrum. Dermed har beboerne fått panoramautsikt både mot midnattsol og nordlys.

Inntekter

Andenes Panorama bokførte i fjor 27,4 millioner kroner i inntekter fra salget av leiligheter, som bidro med et overskudd på driften på 3,4 millioner kroner. Før skatt viser regnskapet et overskudd på 3,6 millioner kroner, som styrker egenkapitalen med 2,6 millioner  etter at det er bokført en skattekostnad på 851.000 kroner og tidligere års tap er dekket.

Balansen er kjernesunn. Omløpsmidlene er bokført til 41 millioner kroner. Kontantbeholdningen alene utgjør 28 millioner kroner. Den kortsiktige gjelden er til sammenligning på mindre enn en million kroner, mens den samlede gjelden er på 38 millioner kroner. I 2018 er det solgt ytterligere en leilighet, og det er fortsatt to leiligheter igjen. Det er de siste salgene som avgjør den totale økonomien for utbyggingsprosjektet.

Fornøyd

– Vi synes utbyggingen gikk greit. Vi har holdt oss innenfor budsjettet, og er fornøyd med økonomien i prosjektet, sier Rune Rydningen i selskapet.

Han opplyser at selskapet ikke har umiddelbare planer om nye utbyggingsprosjekter på Andenes, men er ikke fremmed for å bygge mer i Andøy.

Andenes Panorama AS 2017

Inntekter 27,4

Driftsres. 3,4

Res f. sk. 3,6

(Tall i mill kr)

Eier: A.H. Holding 100 prosent.