Sadik Pedersen er 21 år gammel og er utdannet anleggsarbeider. For fem år siden var det en selvfølge at han skulle inn i anleggsbransjen og han var allerede begynt utdanning innenfor feltet. I dag sitter han som daglig leder for Petroleum bar og restaurant.

VOL møter Pedersen i loungen hvor det er dempet musikk og lav belysning. Han er nettopp kommet på jobb og er klar til å styre skuta i riktig retning, men dette var ikke planen hans for noen år tilbake.

– Jeg hadde de drømmene som de fleste unggutter har. Skulle bli politi, pilot eller brannmann. Jeg hadde jo ikke sett for meg at jeg skulle sitte som 21-åring og ha ansvaret for en restaurant og en uteplass. Det skal sies at de drømmene ikke er helt borte enda, jeg er fortsatt veldig ung. Men hvis dette er noe jeg får muligheten til å jobbe med fremover blir jeg nok ganske lenge, forklarer Pedersen.

Begynte som 16-åring

Tilfeldighetene har rådd. Allerede som 16-åring startet interessen for bransjen.

–  Det begynte da jeg ble kjent med folk som jobbet i utelivsbransjen. Jeg begynte på den tiden å gjøre småting, som å rydde glass og å stå i garderoben. Når jeg ble 18 år startet bestekompisen min uteplass og jeg ble med på lasset. Da jobbet jeg som bartender og som vakt.

Var på vei ut

Pedersen ble værende i bransjen og fikk bare mer og mer erfaring. Til slutt hadde han bestemt seg for å forlate bransjen, men så tok en venninne kontakt.

–  Jeg var egentlig ferdig innenfor utelivsbransjen da en venninne av meg spurte om jeg ville begynne som vakt her på Petroleum. Det ble til at jeg aldri trakk meg helt ut, men ble igjen og fikk til slutt tilbud om da å jobbe som daglig leder, forklarer Pedersen.

Får utfoldet seg

Hva er det beste med denne jobben?

– Det å få møte mange forskjellige folk, samtidig som jeg får utfordret meg på måter jeg ikke hadde trodd at jeg skulle utfordre meg på er noe av det beste med denne jobben. Man er alltid på jobb. Det kan alltid komme en telefon eller et spørsmål, og jeg elsker det! Jeg liker å se at avgjørelsene og valgene vi tar gir resultater. For å ta et eksempel, så hadde vi en stor konsert på utsiden her sist helg. Jeg var veldig sliten før konserten, men da jeg så 500 stykker hoppe og hadde det gøy, så var liksom alt verdt det, forklarer Pedersen.

Arvelig belastet

At Sadik sitter der han sitter den dag i dag, var ikke i de villeste fantasier for en stund tilbake. VOL gjorde i 2014 et intervju med 1.klassinger ved videregående skole hvor en ung mann hadde helt klare planer for livet sitt.

–  Det ligger i familien å være anleggsarbeider. Min far har vært det i mange år, men også onkler og tanter har vært i bransjen. Det var under 1.året på videregående at jeg ble intervjuet ang jobb i fremtiden og da hadde jeg allerede søkt på anleggsteknikk og det var det jeg hadde bestemt meg for å gå og det var det jeg gjennomførte. Men sånn som det er nå, kan jeg si at jeg ikke tror det er anleggsarbeider jeg kommer til å bli, slår Sadik Pedersen fast.