Det skriver Dagens Næringsliv.

Avisen skriver at reduksjonen i antallet asylsøkere bidro til et inntektsfall på 700 millioner kroner.

Kristian Adolfsens heleide selskap Klevenstern fikk et resultat før skatt på 19 millioner kroner i fjor. Dette er en nedgang på 89 prosent sammenlignet med året før.

Bildet er det samme for Roger Adolfsens heleide selskap Mecca Invest. Her falt resultatet fra 170 millioner kroner i 2016 til drøyt 20 millioner i fjor.

Norlandia Health & Care Group, som driver barnehager, eldreomsorg og investeringstjenester, omsatte for drøyt 4,8 milliarder kroner i 2017.

Hospitality Invest, som driver med velferdstjenester inkludert rekruttering, hotell og eiendom, omsatte for syv milliarder kroner i fjor. Dette selskapet leverte et underskudd før skatt på 52 millioner kroner i fjor, ned fra et overskudd på 193 millioner kroner i 2016.

– Fallet skyldes i hovedsak nedgangen i asylmarkedet. Vi hadde et par svært gode år med høy aktivitet, men når dette tok slutt fikk vi en del avviklingskostnader, sier Kristian Adolfsen til DN. Han forklarer resultatfallet i Klvenstern med at det ble gjennomført få realisasjoner i 2017.

– Det er utbytteinntekter som preger regnskapet, sier Adolfsen til avisen.

Blant selskapene som Adolfsen-brødrene eier utmerker Pioneer Capital Group seg positivt. Dette selskapet fikk et overskudd på 77 millioner kroner.

– De postene som bidro mest til Pioneer Capital Group sitt resultat var bobilgruppen Ferda, samt realisering av en forretningseiendom i Oslo, sier ledende partner Runar Rønningen i Pioneer Capital til DN.

Pioneer eier nær 68 prosent av Ferda som selger bobiler og campingvogner, samt utstyr og tjenester tilknyttet disse, skriver DN.