Stryningen Sigve etablerer seg på Bleik:

Satser på ny båt til fem millioner kroner

Sigve Bø er klar for blåkveitefisket med ny båt som han har kjøpt med hjelp fra Bleik Fisk.

Stryningen Sigve Bø (fra høyre) føler seg rotfestet på Bleik etter at han flyttet fiskerivirksomheten sin til bygda i vinter. Nå har han investert i ny og større båt med kvote ved hjelp av Bleik Fisk. Avbildet sammen med broren Even Bø som fisker sammen med ham.   Foto: Mette-Helene Berger Amundsen

Pluss

Stryningen som i vinter flyttet sjarken sin til Bleik, har nå satset på større båt. Selskapet Fjordgull kystfiske er etablert sammen med Bleik Fisk. Fiskemottaket er majoritetseier med en andel på 60 prosent, mens Bø eier 40 prosent. Siden majoriteten av fiskemottaket på Bleik eies av fiskebåtskippere åpner deltakerloven for en slik fordeling.