I møtet 24. september skal det svares på hvorfor Andøy kommune ikke har et eget tilbud til kreftpasienter, og hva kommunestyret eventuelt vil gjøre for å sikre at et slikt tilbud kommer på plass.

Disse spørsmålen er kommet inn som et innbyggerspørsmål:

– Synes det er flott

Ordfører i Andøy, Jonni Solsvik er glad for spørsmålene som er kommet inn til kommunestyret.

– Jeg synes det er flott. Jørn har vært åpen på VOL med de utfordringene han har hatt. At han nå bruker den erfaringen til å sette fokus på en viktig problemstilling, skal han ha honnør for. Jeg tenker også på måten han gikk ut på og fortalte sin historie. Det er modig gjort og også veldig bra også i forhold til oss som er politikere at det er noen som går ut med  en såpass personlig historie som det han gjorde, sier han.

Solsvik tilføyer at Aune selvfølgelig skal få svar, og at dette blir lagt fram i førstkommende kommunestyre.

– Et eksempel til etterfølgelse

– Jeg har lagt saken til administrasjonen og bedt rådmann utarbeide et svarutkast til meg. Når jeg får det, får jeg se om jeg er fornøyd med det.  Jeg skal ikke forskuttere om Jørn eller andre blir fornøyd med svaret. Det er der saka ligger i dag. Jeg må få utkastet fra rådmannen, og vil vurdere om jeg skal bruke det, eller om jeg vil legge til eller ta bort noe, understreker han.

Solsvik synes det er veldig bra at et såkalt innbyggerspørsmål kommer til kommunestyret. Reglementet åpner for at innbyggerne kan stille spørsmål til kommunestyret, men dette er noe som ikke skjer ofte.

– Jeg synes det er et eksempel til etterfølgelse. Det er derfor vi har det statuttet, der også innbyggere i kommunen  stille spørsmål til meg og kommunestyret, sier han.

– Historien i forkant setter det i et spesielt lys, jeg synes dette er veldig bra, slår Jonni Solsvik fast.