– Jeg har 828 baller i luften samtidig, men dette er noe jeg har hatt lyst til lenge. Jeg har drømt om å bli klesdesigner siden jeg var liten gutt. Nå føler jeg at tidspunktet var riktig for å gjøre drømmen til virkelighet, forteller Pedersen til VOL.

Etter å ha jobbet som stylist i 15 år, er det kanskje ikke veldig overraskende at han har valgt å satse på klesproduksjon.

– Med utgangspunkt i bakgrunnen min, var det ikke unaturlig å gå den veien. Jeg har jobbet mye med klær gjennom årene mine som stylist og har fått en stor kompetanse når det gjelder kvaliteter og passform, sier han.

Bøfjerdingen understreker at han selv ikke har sydd produktene fysisk, men at han har vært svært delaktig i alle de andre fasene i forbindelse med produksjonen.

Tilfeldig møte

Kolleksjonen, som har fått navnet WE + Storm, inneholder for øvrig ikke bare undertøy, men også t- skjorter, stillongser og «lounge-wear». Samarbeidspartneren er We Norwegians, som holder til på Voss og lager produktene sine i merinoull. Samarbeidet kom til gjennom et tilfeldig møte i Hellas.

– Der traff jeg We Norwegians grunnlegger og designer, Tove Grane. Vi utvekslet erfaringer, ble begeistret for hverandres ideer og bestemte oss for at vi ville gjøre noe sammen, sier Pedersen.

Den ferske klesgründeren er ikke tvil om at det har vært en stor fordel å ha en samarbeidspartner å spille ball med.

–  På den måten kan vi utveksle erfaringer og ideer. Vi gjør hverandre gode, slår han fast.

Pen og diskret

Ifølge Pedersen er målet at kolleksjonen hans skal skille seg fra mengden, på flere måter.

– Intensjonen har hele tiden vært at produktene skal være unike, men samtidig klassiske og som man kan ha glede av i mange år. Stillongsen er veldig eksklusiv i form av at det ikke eksisterer noen stillongs på markedet som er beregnet for bruk under dresser og annet hverdagstøy. Den sitter godt, er pen og diskret, uten at det buler. Målet var å lage undertøy i ull som faktisk ser bra ut, og føles godt å gå i, uavhengig om det er sommer eller vinter, sier han, og legger til at produktene i første omgang er tilgjengelige på nettbutikken til We Norwegians og i deres butikker i henholdsvis Voss og Oslo.

Vil skape merkevare

Pedersen liker å ha mye gjøre og synes at det er stas at han har fått muligheten til å gå inn i en ny bransje.

– Jeg er takknemlig over at jeg nå kan produsere noe i større skala enn tidligere. Jeg har hatt et ønske om å utvide minn karrieremessige horisont. Storm + We har kommet for å bli. Målet med denne kolleksjonen er å skape en merkevare. Men det tar nok tid før vi har etablert oss ordentlig, understreker Pedersen, og legger til at butikker i USA allerede har etterspurt hans ferske produkter.

– Må være uredd

At Pedersen nå har blitt satset på av en ledende aktør i bransjen, synes han er givende.

– Det er hyggelig at dyktige personer ønsker å samarbeide med meg. Jeg er tross alt en person som kan fremstå som litt mye for enkelte, men det er jo akkurat det som er min styrke.  Du må være uredd og tørre å satse dersom du vil lykkes, og det er egenskaper som jeg mener at jeg har, sier Pedersen.

Og selv om han som nevnt har en rekke baller i lufta i disse tider, blir det neppe færre baller i fremtiden. Han har nemlig flere prosjekter og produkter på gang.

– Det kommer mer, sier Storm Pedersen hemmelighetsfullt.