Sortland Hotell satser stort

I disse dager starter byggingen av 16 nye rom på Sortland Hotell. Men det foreligger også flere andre planer.

Espen Jakobsen og resten av staben ved Sortland Hotell gleder seg til å utvide hotellet med 16 nye rom. Arbeidet med rivingen av to gamle hus på baksiden, som er en del av hotellet, har allerede startet.  Foto: Vidar Eliassen

SortlandsAvisa

– Nå satser vi, og planene er mange, sier eier av Sortland Hotell, Harald Mikal Jakobsen.

Tidligere i høst ble det kjent at Jakobsen bygger 16 nye rom på til sammen 650 kvadratmeter. Disse rommene kommer i en ny ving bak hotellet.

– Vi skal rive de gamle bygningene fra 50- og 60-tallet, et arbeid som vi så vidt har startet med. Og så bygger vi en ny fløy på vestsida av hotellet, forteller han.

Entreprenøren starter selve bygningsarbeidet i starten av neste måned.

30 millioner kroner

Når det gjelder kostnadsrammen for renoveringen, vil den komme på rundt 30 millioner kroner.

– Da er oppussingen fra i vinter inkludert da vi pusset restauranten/frokostsalen og ellers renoverte 50 rom, forteller Jakobsen.

Et annet nytt tilskudd for både gjester og forbispaserende, blir et uteområdet. Der er det også meningen at det gamle huset som i dag står på fremsiden av hotellet, skal plasseres.

– Vi får et lunt og sørvestvendt uteområde. Der ønsker å plassere det gamle huset, som for øvrig er godt tatt vare på, med tett tak og har i det hele tatt en god standard, opplyser han.

– Knalltro

Ifølge Jakobsen er det flere årsaker til at Sortland Hotell velger å ekspandere på flere områder.

– Vi har fått en god finansieringsavtale. Men først og fremst gjør vi dette fordi vi har knalltro på markedet. Etterspørselen etter overnatting har vært stigende de siste årene, hele året gjennom, sier han.

Jakobsen forteller at han fått mange hyggelige tilbakemeldinger i forbindelse med oppussingen av restauranten. Dersom de mange planene hans går i orden, kan det bli flere rosende ord etter hvert.

– Vi ønsker å oppgradere flere sider av hotellet. Det gjelder også det kulinariske. Vi har ansatt lokale kokker som ønsker å utvikle kjøkkenet ytterligere, sier han.

Markedsføring

Et annet området som skal få mye oppmerksomhet i året som kommer, er mer trykk på markedsføring.

– Det blir satt inn flere krefter der vi skal vise fram produktet vi har, både på og utenfor hotellet. Her snakker vi om en totalpakke, understreker Jakobsen.

Går alt på skinner vil utbyggingen, med alt det innebærer, stå ferdig til neste år.

– Det er i alle fall det som er planen nå, sier han.

– 100 gode rom

Hotelleieren legger ikke skjul på at han gleder seg til det som skal skje i tiden fremover. Men det er særlig en faktor som varmer hotellhjertet hans ekstra mye.

– Det aller største for oss er at vi har utvidet kapasiteten slik at vi har 100 gode rom, inkludert Strand Hotell. Vi har brukt tre år på dette og har først og fremst lyktes takket være en gjeng med kompetente ansatte som står på og yter alt for gjestene. Det er som gjør at vi tør å bygge ut, slår Harald Mikal Jakobsen fast.

VOLs debattregler:

1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

SortlandsAvisa