Et planlagt søk på vestsida av Andøy har blitt stoppet og letemannskaper forflytter seg lørdag til Bø.

Utgangspunkt i Kråkberget

– Vi vil søke med utgangspunkt fra Kråkberget og i Møklandsfjorden og Ryggefjorde på lørdag. Søket i Andøy er innstilt for vi mener det blir mer riktig å søke i Bø-området. Avstanden fra området hvor søket er gjort tidligere til områdene rundt Kråkberget er kortere og det er et naturlig steg å starte søket her, sier Karlsen.

Han forteller at politiet lørdag vil få hjelp fra mannskaper fra Hjelpekorpset, frivillige og Norske redningshunder. I tillegg vil redningsskøyta «Knut Hoem» også være involvert.

– Vi er avhengig av båt for å frakte mannskaper ut til småøyer og holmer for å søke der, sier Karlsen.

Det er ventet at rundt 20 frivillige og mannskap fra Røde Kors i hele Vesterålen vil også bistå i søket.

– Veldig mange båter ute

Hadsel Røde Kors hjelpekorps er blant de som har fått spørsmål fra politiet om å stille mannskaper lørdag til søk etter antatt omkommet. Øksnes Røde Kors har bidratt hele veien i søkearbeidet, og er også ute med mannskaper fredag.

–Ja, det stemmer at det blir mer landsøk i morgen, både land og strand. Overflatesøk er det vi holder på med, sier lensmann i Øksnes, Jonny Holen.

Politiets innleide ROV-båt «Gunnerus» er ute i søk fredag, det samme er RS «Knut Hoem» og det søkes både fra redningsskøyta, og med MOB-båt. Også redningsskøyta «Dagfinn Paust» er ute i søk i primærområdet. Blant de frivillige er både «Viljar» og «Oline» blant båtene som bidrar fredag.

–Vi er ute og søker i organisert regi, hvor mange andre som deltar er jeg ikke helt sikker på, det har vært veldig mange båter ute, med alle småbåtene i tillegg blant de frivillige er det mange, sier Holen.

– Et kritisk punkt

Tidsfaktoren er en årsak til at innsatsen forsterkes lørdag i søkearbeidet:

– Det er klart, det begynner å bli et kritisk punkt i forhold til å gjøre funn, så det er viktig å ha innsats nå i denne tida og fremover. At det er litt usikkert i forhold til hvor det har skjedd, vanskeliggjør arbeidet. Vi har de usikkerhetsmomentene med oss, sier Holen.

– Det er klart, hadde vi hatt opplysninger som vi kunne festet lit til hundre prosent, hadde det letta arbeidet vårt. Nå blir det en del usikkerheter her som gjør at vi må utvide, sier Holen og tilføyer at i en forstand man har hatt et utvidet søk hele veien.

– Vi har tenkt i de baner uansett. Straum og sånt det er finurlige greier og det er ikke bare å greie å forstå hvordan ting havner der de havner, og det vanskeliggjør alt. Nå blir søket lørdag flyttet mer mot Bø mot yttersiden i forhold til det som blir forlengelsen av Øksnes vestbygd, sier han.