En av dem var Wenche Skar, som var særlig opptatt av at de svakeste gruppene får den hjelpe og støtten de trenger i forbindelse med Helse- og omsorgsplanen.

– Vi er nødt til å ta utgangspunkt i den svakeste gruppen og finne ut hva som best for dem. Hvordan blir oppfølgingen for dem som bor i omsorgsboligene? Det er ikke alle som har pårørende som kan komme innom ofte, og det er ikke alle som har unger boende her. Vi må finne ut hva som er den beste omsorgen vi kan gi de ulike gruppene, slår Skar fast.

Frykter utkastelse

Gerd Ingebrigtsen ville ha klarhet i avviklingen på Ekren og undret seg over om dagens beboere nærmest blir kastet ut, og at de som bor på sykehjemmet må inn i de nye omsorgsboligene.

Leder i komite for helse, Hanne Elise Skare, presiserte at ingen av dem som bor på Ekren i dag må flytte ut.

– Alle nåværende beboere får være der. Det nye tilbudet gjelder nye personer, ikke de som allerede bor der, sa hun.

Inger Hope mente at komunen og politikerne har vært for lite flinke til å kommunisere ut hva den nye helse-og omsorgstilbudet vil kreve av ressurser.

Må utvikle seg

Hadsel kommunes lave score på Kommunal Rapports kommunebarometer, ble også brakt på banen.

– Vi scorer veldig lavt på kommunebarometeret som nylig ble offentliggjort. Spørsmålet da er om vi skal ligge like lavt og være like dårlige i årene som kommer, eller om vi skal ta grep og gjøre noe. Vi er nødt til å tenke nytt, og det er det vi gjør nå, sa varaordfører Kurt Jensen.

Forstår skepsis

Ordfører Siv Dagny Aasvik, synes at det var et konstruktivt folkemøte.

– Jeg synes at det var et nyansert møte der flere uttrykte hva vi kan gjøre bedre. Mange av de pårørende som var her har sterke meninger om planen, ikke bare fordi de har hatt eller har gamle foreldre, men også fordi de begynner å bli godt voksne selv og er engasjert på den måten. Mange er nok litt engstelige og vil klare svar, noe jeg har stor forståelse for, sier hun.

Alle blir på Ekren

Aasvik var også fornøyd med at særlig en faktaopplysning ble tydelig presisert.

– Og så var det viktig å presisere at ingen skal ut av Ekren, noe ikke alle var klar over. Jeg synes også det kom tydelig frem at det ikke er noen forskjell på å bo på sykehjem, kontra i en omsorgsbolig. Hjelpen er like stor begge steder, men det fungerer på en annen måte, sier Aasvik.