Det skjer på Stokmarknes kino, der Hermann blir vist sammen med to andre filmer, som er Myrull og St.Elliot. Myrull er regissert av Torfinn Iversen fra Sortland

– Filmpremieren er åpen for alle som ønsker å se filmene. For å dekke kostnadene blir det vanlig kinobillett, men til gjengjeld får alle barna gratis popcorn, står det å lese i en pressemelding.

I forbindelse med forestillingen blir det også intervju med hovedrolleinnhaveren. Muligheter for publikum til å stille spørsmål, blir det også. Tolv åringen Sander Walle-Karlsen fra Melbu og Katarina Kaspara fra Andenes spiller hovedrollene.

Handler om kjærlighet

Filmens handling sentrer seg rundt Hermann som akkurat har oppdaget kjærligheten og dens mysterier og urettferdighet. Og det hjelper ikke på å få dårlige sjekketips fra bestefar.

– Filmen handler vel om alle menneskers møte med forelskelse. Både på godt og vondt, forteller regissør og manusforfatter Tord Theodor Olsen.

Olsen kommer selv fra Melbu og er oppvokst der. Her startet han med å lage film allerede som ung gutt, sammen med vennene i Ragnarock Film.

– Det er nok ei tid jeg aldri glemmer. Men å lage film er ikke mindre moro nå. Særlig når jeg kommer hjem. For maken til folk skal du lete lenge etter, forteller Olsen i pressemeldingen.

Premiere i april

Visningen av Hermann er ikke første gang filmen vises på kino, men derimot første gang den blir satt opp i Vesterålen. Filmen hadde uoffisiell premiere på filmfestivalen i Kristiansand i slutten av april.