Allerede har de første bobilene ankommet Stø, og det er ikke lenge til turistsesongen tar til for fullt. I fjor kjøpte Gunnar Klo AS reiselivsanlegget på Stø av Kyrre Brun, og til årets sesong er ny driver på plass.

Ny leder

Det er Line Bergersen som er ny leder av Stø bobilcamp. Hun født og oppvokst i perlen på yttersida, men bor på Myre.

– Jeg hadde gledet meg veldig til å ta fatt, så det ble et lite sjokk da jeg åpnet døra på bygningen og så at det var vann ut over hele gulvet, sier Bergersen.

Nå skal selskapet Recover i gang med renoveringen i bygget.

– Vannskaden har trolig oppstått i kuldeperioden som var mot slutten av vinteren. Jeg håper at det kommer til å gå veldig kjapt når de setter i gang, og at alt er på plass og klart til åpning til Lars Monsen og NRK kommer i slutten av juli, sier hun.

I mellomtiden sørger hun for å gi et ansiktsløft for fasaden til de to små hyttene, der den ene inneholder gjestekjøkken, mens den andre er lager for Stø bobilcamp.

Det blir full fart i renoveringen av hovedbygget, som inneholder både restaurant og servicerom for gjester. Foto: Tone M. Sørensen

– Vi holder anlegget åpent selv om selve restauranten er stengt. Siden dusjene er i hovedbygningen har vi ikke det tilbudet på plass igjen før restaureringen er gjennomført, sier hun.

Trekkplaster og godt samarbeid

Starten, eller slutten på Dronningsruta ligger like ved Stø bobilcamp.

– Dronningruta er et fantastisk trekkplaster. Det som er utrolig fint er at folk kan selv velge fra hvilken side de starter turen, enten her på Stø eller Nyksund. For mange som går turen er det godt å kunne komme hit og få seg noe og spise og drikke etterpå. Derfor er det synd at vi ikke kan ha åpent riktig ennå, sier Line Bergersen.

Hun forteller at reiselivsaktørene på Stø har et godt samarbeid. Kjartan og Vidar Carlsen har startet opp Sea Safari, som tilbyr rib-turer både fra Nyksund og Stø.

De første gjestene er allerede på plass på reiselivsanlegget på Stø. Foto: Tone M. Sørensen

– Vi har et veldig godt samarbeid, og siden Dronningruta kan være en ganske strabasiøs tur om man ikke er godt trent, er det fint å ha det tilbudet at de kan frakte folk tilbake med rib til Nyksund, sier hun.

Ifølge Bergersen holder Vesterålen Turlag nå på å utbedre de delene av stien der det er myrete og vått.

– Også Enjoy Øksnes har et veldig fint tilbud til tilreisende som ønsker å gå toppturer, og de kjører guidede toppturer, blant annet til Tindstinden, sier hun.

Mange aktiviteter og blide fjes uansett vær

Stø bobilcamp er camping både for bobiler, campingvogner og telt, og mange av turistene som kommer, ønsker opplevelser i vesterålsnaturen.

– Hvalsafari åpner nå til helga, og det trekker mange besøkende. Også Sea Safari tilbyr en rekke forskjellige aktiviteter, alt fra fugle- og selsafari til fartsfylt ribtur og fiske. De skal kjøre turer både fra Stø og Nyksund i hele sommer, og på fra Nyksund er det også mulig å ta fisketurer med MS «Sjøblomsten», sier hun.

Bergersen har tro på at et tett samarbeid er noe som gir alle i reiselivsnæringa et løft.

– Jeg tror samarbeid er nøkkelen til suksess. Vi har stort potensial i Øksnes, og det er bare om å gjøre at folk får vite om oss, at vi når ut til kundene våre. Det som er artig, er at gjester som kommer hit til oss er like blide uansett vær. De er så fascinert av landskapet her at været spiller liten rolle, sier hun.

Uteserveringen til Stø bobilcamp ligger havnært. - Mange besøkende vil ha aktiviteter, og vi har et godt samarbeid med flere aktører, sier Line Bergesen. Foto: Tone M. Sørensen

Bergersen har stor forståelse for at turister kan bli bergtatt av Stø.

– Selv er jeg født og oppvokst her, og jeg er stadig like fascinert av stedet. Det er noe helt for seg selv, sier hun, og legger til at hun gjerne skulle bodd her i havgapet, men det å få tak i et egnet hus ikke er så enkelt.

Lavvo og grillplass

Bobilcampen har lavvo med grillplass som gjestene kan kose seg i, og til sommeren kan det hende det blir rigget opp uteservering i telt i forbindelse med «Lars Monsen-minutt for minutt».

– Det kan hende at det blir uteservering om alt ikke er klart i hovedbygningen. Men målet er helt klart at alt skal være på plass til Monsen kommer, sier hun.

Bergersen er spent på hvor mange som kommer til å følge Monsen ut på tur.

– Det kan man nesten ikke vite, om det blir hundre, tre hundre eller tusen. Men jeg tror det blir mye folkeliv her, og det blir spennende. Det er mye som skjer i reiselivsnæringa i Øksnes nå, og jeg tror besøket vil være med på å gi oss fin markedsføring, sier Bergersen.