– Vi mener tingretten sin vurdering, at det ikke er grunnlag for å holde henne varetektsfengslet, er riktig, sier forsvarer Elise Riibe Stokland i Advokatfirmaet Øraker.

Riibe Stokland er forsvarer for den siktede kvinnen, som ble pågrepet etter knivepisoden på Sortland tirsdag kveld.

Fredag ble det kjent at politiet anker kjennelsen i Salten og Lofoten tingrett om å løslate den siktede kvinnen.

– Vi er veldig tilfredse med at tingretten var enig med oss. Vi venter på lagmannsrettens vurdering, og håper på det beste der, sier Stokland.

Ikke enig i bevisforspillelse

Nå er det Hålogaland lagmannsrett som skal ta stilling til saken. Påtalemyndigheten har anket, fordi man ønsker å få gjennomført flere etterforskningsskritt.

De er ikke enig i tingrettens avgjørelse om at det ikke er fare for forspillelse av bevis.

Etterforskningsskritt som gjenstår knyttes til en bevisforspillelsesfare. Det er grunnlaget for at politiet vil ha fortsatt varetektsfengsling.

– Er det blitt gjort ytterligere avhør av din klient?

– Nei, det er ikke gjort ytterligere avhør. At det er bevisforspillelsesfare er vi ikke enig i fra denne siden, og at det dermed er grunnlag for videre varetektsfengsling, sier Elise Riibe Stokland.

Håper på avgjørelse i dag

Hun peker på at i slike typer fengselsinnleggelser skal ankedomstolen ta stilling til saken raskt. Politiet har begjært oppsittende virkning, som betyr at kvinnen i 30-årene sitter i varetekt frem til en avgjørelse kommer fra Hålogaland lagmannsrett.

Kvinnens forsvarer håper at beslutningen fra lagmannsretten vil komme i løpet av dagen, og at hun vil bli løslatt.

– Det kommer an på kapasiteten deres, jeg har presset på for at de skal få gjort det så tidig som mulig, og helst i dag. Vi legger til grunn at de har kapasitet til å ta avgjørelsen i dag, sier forsvareren.