Laila Lochert og Linn Elise Rølvåg skal være med på tur når Lars Monsen kommer til Vesterålen neste uke.

Monsen kommer til Vesterålen i forbindelse med årets «Sommeråpent» på NRK1, «Monsen minutt for minutt». Denne direktesendte tur-TV, der Monsen går i tet, etterfulgt av andre turgåere, vises fem dager i uken hver uke i fire uker. Fra onsdag 25. juli til søndag 29. juli skal Monsen gå i Øksnes og Bø, mens hele Norge følger med på TV.

foto
Som en del av "Sommeråpent" og "Monsen minutt for minutt", skal Lars Monsen gå på tur i Vesterålen fra førstkommende onsdag til neste søndag. Foto: NRK

Turentusiast

I den forbindelse har Laila Lochert, vinner av «Farmen» 2016, og Linn Elise Rølvåg, vinner av «Anno» 2017 blitt spurt om å gå sammen med Monsen og hans turfølge. De skal være med på den siste etappen i Vesterålen, fra teltleir ved Korselva (under Lynghaugtiden) over Vetten til skytebanen på Sikan og derfra videre til Bøhallen. Dette skjer søndag 29. juli.

foto
Vinner av "Anno" 2017, Linn Elise Rølvåg. Foto: Arkivfoto.

– Vi inviterer lokale personer med kjennskap til området med på turen eller til «Sommeråpent». Noen blir også med på eget initiativ, forteller Linda Reistad, kommunikasjonsansvarlig for «Sommeråpent» og «Monsen minutt for minutt».

Lochert er en stor turentusiast, så da Jenny Skavland ringte for å høre om hun likte å gå på tur, var svaret et klart ja, sier hun da VOL tok kontakt.

– Jeg takket ja fordi at dette er midt i hjertet mitt. Jeg går mye på tur og synes dette er en fin mulighet til å vise hele Norge hvor vi bor og hvorfor vi bor her, forteller Lochert.

Hun skal etter planen også skal være med under selve direktesendingen av «Sommeråpent» den aktuelle dagen.

- Fin reklame for Vesterålen

Hun opplever at det ikke er så mange som vet hvor Vesterålen er, og synes dette er veldig fin reklame for regionen.

– Jeg er fantastisk stolt av å være vesteråling. Det er fint at Norge får se hvor fint vi har det. Vi har jo mye av det meste, både fjell, fjorder og natur, men man må jo like det da, konkluderer hun.

– På eget ansvar

Reistad opplyser at hvis publikum ønsker å være med på turene kan de møte opp på startpunktet for turene, som det finnes kart over på Sommeråpent sine nettsider.

– Dette er ikke noe arrangement og sådan ikke noe påmelding, men vi understreker at alle som vil gå turene må kunne klare seg selv med mat og telt, samt at de vandrer på eget ansvar. Reis kollektivt til startstedene og regn med at hyttene er fullbooket, opplyser hun.

Det opplyses også om at publikum kan innhente all informasjon fra Vesterålen Turlag om oppmøtesteder og turer.

Ikke gått Vetten før

Ser man bort fra de overnevnte årsakene takket Lochert også ja fordi at hun ikke har gått hele ruta de skal gå tidligere.

– Jeg har gått Dronningruta mange ganger, men har aldri gått opp på Vetten, sier hun, og håper på fint vær på turen.