I mars ble det kjent at kommunalsjef for skole, barnehage, kultur og integrering i Øksnes, Johanne Jakobsen, var ute av lederstaben i kommunen etter bare et halvt år i stillinga.

Jakobsen ønsket ikke selv å kommentere saken overfor VOL. Øksnes kommune var også ordknapp:

– Arbeidsforholdet hennes opphørte 1. mars, sa rådmann Elise Gustavsen, som ikke ville si noe om årsak.

Rettssak i desember

Av berammingslista til Vesterålen tingrett fremgår det imidlertid at Jakobsen har gått til sak mot Øksnes kommune for ugyldig oppsigelse. I desember møtes partene i rettssalen.

Dette får VOL bekreftet fra Øksnes kommunes advokat, Øystein Sagen.

– Det foreligger et søksmål mot kommunen, med påstand om ugyldig oppsigelse. Dette er kommunen uenig i, og vi mener det ikke er grunnlag for søksmålet, sier Sagen.

Da dette dreier seg om en personalsak, vil han ikke kommentere saken ytterligere.

Det er satt av tre dager til hovedforhandlingene, det mellom 13. og 15. desember.

Uventet

Tidligere kommunalsjef Johanne Jakobsen sier til VOL at når saken nå kommer ut i offentligheten, ønsker hun å kommentere den – blant annet for å avkrefte eventuelle oppfatninger om at hun forlot jobben frivillig. Sammen med sin advokat og Utdanningsforbundet har hun konkludert med at hun mener det har skjedd en usaklig oppsigelse i prøvetida.

– Jeg var ikke forberedt på oppsigelse i det hele tatt, og kjente meg ikke igjen i den beskrivelsen som kom fra kommunen. Alle påstander som har kommet derfra har jeg tilbakevist gjennom skriftlig dokumentasjon som eposter. Det hadde ikke rot i virkeligheta, hevder Jakobsen.

Forhandlinger har ikke ført fram

Den tidligere kommunalsjefen fikk varsel om oppsigelse i januar.

– Dette var i en periode med mye uklarheter i kommunen etter rådmannens avgang. Jeg hadde et veldig godt arbeidforhold til de ansatte i mine enheter, men det var en del uklarheter i den strategiske ledelsen. Jeg fikk ingen antydniger om at noe var galt, og det var ingen prosess i forkant før jeg plutselig fikk varsel om oppsigelse, sier Jakobsen.

Hun forteller at det siste halvåret har vært tøft, men at hun ikke akter å gi seg av den grunn. Jakobsen skal snart begynne i ny jobb på Sortland.

Ifølge Jakobsen har det pågått forhandlinger mellom partene, uten at det har ført fram. Jakobsen har krevd å få jobben tilbake.