– Odin sier at dette er litt uvirkelig men veldig artig. Han syns det er fint at noen syns han gjør en bra jobb, sier mamma Beate Danielsen til VOL fra Sverige.

Mamma Beate var også stolt over sønnens pris.– Jeg er naturligvis veldig, veldig stolt. Jeg syns han selvfølgelig fortjener det. For han jobbet hardt under innspillingen.

Skuespiller Jørgen Langhelle sammenligner Torfinn Iversen med Astrid Lindgren: – Noe av det fineste jeg har sett på lenge innen norsk film Skuespiller Jørgen Langhelle har vært med på 66 produksjoner, men har aldri hatt mer hjerte for en film enn Torfinn Iversens «Oskars Amerika». – Torfinn har gjort noe av det fineste jeg har sett på lenge innenfor norsk film, sier Langhelle. Opp på scenen

Hele festivalen åpnet mandag med visning av filmen på kinoen ROYAL i Malmö. Da måtte Odin opp på scenen å motta prisen.

«Oskars Amerika» er også nominert til to priser til. Malmö Stads Barnefilms-pris og European Childrens Film Association Award.

Over 700 så «Oskars Amerika» Tysk jubel for Odin Over 700 tyske barn jublet for filmen «Oskars Amerika» som hadde premiere i Berlin onsdag. – Du må ta barna på alvor, sier regissør Torfinn Iversen fra Sortland. Til Norgespremiere i Oslo

Odin og mamma Beate skal være i Malmö frem til onsdag.– Da skal filmen vises en gang til. Det skal være prisutdeling på fredag men det får vi ikke med oss. Vi skal til Oslo nå. Der er det fest og førpremiere torsdag 23.mars. Så er det jo norgespremiere 24.mars, forteller Beate.

Under Norgespremieren på Andenes kommer Torfinn Iversen, men Odin kan ikke.